Subtiel, puur en authentiek zijn het nieuwe sexy

Elk jaar kijk ik uit naar wat de voorspellingen zijn van toonaangevende trendwatchers als Lidewij Edelkoort. Voor 2016 en 2017 ziet zij, niet heel onverwacht, een tegenbeweging tegen de zichtbaarheid van alles. De ijdelheid van jezelf laten zien op de manier waarop jij dat wilt. Of het nu echt is of niet. Selfie werd het woord van het jaar en daar zijn we nu wel klaar mee.

Het is een beetje te veel in your face, te veel overdaad en na een lange periode waarin alles kon en niets onmogelijk leek, merk ik dat ik een hang naar puurheid, echtheid en authenticiteit heb ontwikkeld. Je ziet dit terug in mijn kledingstijl, de keuze voor mijn woning maar ook in hoe ik omga met eten en drinken. Pure producten. Voor mijn kinderen maar ook voor mezelf probeer ik zo puur mogelijk te leven. En dat betekent niet saai en voorspelbaar, maar met weinig ingrediënten heel smaakvol koken. Een goed product heeft weinig nodig, maar net wel dat vleugje bijzonder waardoor je een gerecht of drankje spannend maakt. Mijn hang naar subtiel en puur uit zich in mijn leven in de volgende crushes:

Mode

Less is nog steeds more. Na een tijd waarin je op elk beeldscherm geconfronteerd werd met de billen selfies van Kim Kardashian en borsten die overal uitpiepen mag het allemaal wat subtieler en minder aanwezig. De witte blouse heb ik herontdekt, maar dan subtiel sexy. En mijn jurkjes zijn sophisticated in zachte kleuren, maar wel übervrouwelijk.

Eten

Er is niets lekkerder dan de Italiaanse keuken, waar het credo is om met weinig ingrediënten geweldige gerechten op tafel te zetten. Men neme: de beste buffelmozzarella van de speciaalzaak, rijpe rode tomaten met een volle smaak, verse basilicum en een steengoeie olijfolie. Meer is er niet nodig.

Mensen gaan op zoek naar nieuwe vormen van samenleven, van bezinning. Daarom zal de hang naar puurheid en eenvoud nog wel even aanhouden – Lidewij Edelkoort

Drinken

Zowel voor mezelf als voor mijn kinderen heb ik enige tijd geleden gekozen te gaan voor water en Spa (en een goeie wijn op z’n tijd). Sinds een tijdje ben ik fan van de Spa Touch Of-serie waarbij Spa een vleugje smaak toevoegt. Zonder calorieën, maar wel met een lekkere twist. Mijn favo’s zijn Blackcurrant en Mint. Heerlijk voor onderweg en tijdens het diner.

Wonen

Nog even en ik woon in mijn droomhuis, het huis waar ik geboren ben. Het is bijzonder en emotioneel om het van mijn ouders over te nemen en dan hebben we het ook nog eens volledig verbouwd. Puur en eenvoudig met de keuzes voor natuurlijke producten en een Scandinavische uitstraling. Ik kan niet wachten tot ik deze Big Brother lamp van Spruitje in mijn woonkamer heb staan. Te mooi toch?

Extra
Spa Touch Of maakt bruisend water spannend door een vleugje smaak. Het bevat 0 calorieën, geen suiker, geen zoetstoffen en ook geen andere kunstmatige toevoegingen. Wel een van deze 6 lekkere varianten: Lemon, Mint, Blackcurrant, Grapefruit, Apple, Peach.

In samenwerking met SPA

Reageer op artikel:
Subtiel, puur en authentiek zijn het nieuwe sexy
Sluiten