Kids 15 apr 2015 Redactie

‘Success Kid’ zorgt dat zijn vader blijft leven

Success Kid a.k.a. Sammy Griner (8) kennen we allemaal van de onderstaande foto. In 2007 nam mama Laney Griner de foto van de toen elf maanden oude Sammy op het strand. Zijn gezicht spreekt boekdelen en de foto werd al snel op Reddit gedeeld. Gevolg? Een viral tot en met. Nu wordt de foto van Success Kid ingezet om geld in te zamelen voor zijn doodzieke papa Justin.

In 2006 werd er bij Justin Griner, de vader van, een nierziekte geconstateerd. In 2009 vielen zijn nieren compleet uit. Sindsdien zit hij 12 uur per week aan de dialyse, kan hij nauwelijks werken en is hij niet de vader die hij eigenlijk wil zijn. De enige manier om in leven te blijven is een niertransplantatie. De verzekering vergoedt de transplantatie, maar vergoedt niet de kosten voor de verschillende medicijnen die Justin de rest van zijn leven moet slikken.

success kid

Crowdfunding

Daarom besloot Laney over te gaan op crowdfunding. Ze zette een GoFundMe-campagne op en wilde $75.000 ophalen om de kosten van de medicijnen te dekken. ‘Ik wilde de foto niet ‘misbruiken’, maar ik denk wel dat het succes van de actie voor een groot deel te danken is aan het bekende gezicht van mijn zoon’, vertelt ze aan ABC News. ‘Als iemand de kracht van het internet begrijpt, dan zijn wij het, die het geluk hebben dat iedere dag weer mee te maken.’ Inmiddels zitten ze al ver boven het beoogde doel.

nier success kid
succes kid1
succes kid2

Lees ook over de 8-jarige Dylan die $1 miljoen ophaalt voor zijn zieke vriend.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
‘Success Kid’ zorgt dat zijn vader blijft leven
Sluiten