Redactie
Redactie Kids 15 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Success Kid’ zorgt dat zijn vader blijft leven

Success Kid a.k.a. Sammy Griner (8) kennen we allemaal van de onderstaande foto. In 2007 nam mama Laney Griner de foto van de toen elf maanden oude Sammy op het strand. Zijn gezicht spreekt boekdelen en de foto werd al snel op Reddit gedeeld. Gevolg? Een viral tot en met. Nu wordt de foto van Success Kid ingezet om geld in te zamelen voor zijn doodzieke papa Justin.

In 2006 werd er bij Justin Griner, de vader van, een nierziekte geconstateerd. In 2009 vielen zijn nieren compleet uit. Sindsdien zit hij 12 uur per week aan de dialyse, kan hij nauwelijks werken en is hij niet de vader die hij eigenlijk wil zijn. De enige manier om in leven te blijven is een niertransplantatie. De verzekering vergoedt de transplantatie, maar vergoedt niet de kosten voor de verschillende medicijnen die Justin de rest van zijn leven moet slikken.

Crowdfunding

Daarom besloot Laney over te gaan op crowdfunding. Ze zette een GoFundMe-campagne op en wilde $75.000 ophalen om de kosten van de medicijnen te dekken. ‘Ik wilde de foto niet ‘misbruiken’, maar ik denk wel dat het succes van de actie voor een groot deel te danken is aan het bekende gezicht van mijn zoon’, vertelt ze aan ABC News. ‘Als iemand de kracht van het internet begrijpt, dan zijn wij het, die het geluk hebben dat iedere dag weer mee te maken.’ Inmiddels zitten ze al ver boven het beoogde doel.

Lees ook over de 8-jarige Dylan die $1 miljoen ophaalt voor zijn zieke vriend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Success Kid’ zorgt dat zijn vader blijft leven
Sluiten