Thea Tijssen
Thea Tijssen Eropuit 14 nov 2016

Super stoere foto van 100% vrouwelijk beveiligingsteam gaat viral

In een krachtige foto die momenteel viraal gaat, zie je een compleet vrouwelijk security team dat de Britse hertogin van Cornwall – beter bekend als Camilla Parker-Bowles, echtgenoot van Prins Charles – begeleidt, tijdens haar reis door de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit bezoek was onderdeel van een tour door het Midden-Oosten die de hertogin maakte met echtgenoot Prins Charles. Camilla en Charles bezochten onder meer Dubai en Abu Dhabi en dat allemaal onder toeziend oog van deze stoere vrouwen in traditionele hoofddoeken en jurken (abayas). De foto werd vier dagen geleden gedeeld op het Instagram-account van Clarence House, wat het officiële account is voor foto’s van de hertogin en de prins.

Sterke vrouwen kunnen alles

Lees ook: Deze foto’s MOET je gewoon zien. Ja, moet!

Powervrouwen

Volgens The Daily Mail bestaat het beveiligingsteam uit allemaal vrouwen die afkomstig zijn uit de Arabische Emiraten. Luitenant Shaima al Kaabi, hoofd van het team, tweede adjudant-onderofficier Basima al Kaabi, korporaal Hannan al Hatawi (achter de hertogin), eerste korporaal Nisreen al Hamawi en Salama al Remeithi, officieel protocol officier aan het hof van de kroonprins.

Martial arts

De vijf vrouwen zijn leden van de presidentiële garde van de Verenigde Arabische Emiraten, die bestaat uit in het totaal 50 vrouwen. De dames die zorgen voor de veiligheid van de hertogin, zijn allemaal rond de 29 en 30 jaar en erg bedreven in martial arts en gevechtstechnieken. Shaima, Nisreen en Hannan hebben zelfs de Mount Everest beklommen. Voor de lol…

Lees ook: 11 levenslessen die krachtige vrouwen aan hun dochters doorgeven

Wapens verstopt

En als je je afvraagt hoe deze dames iemand kunnen beveiligen, terwijl ze stuk voor stuk bedekt zijn met een hoofddoek en traditionele jurk: elke beveiligster heeft diverse wapens verstopt in haar outfit, klaar om de hertogin te beschermen mocht het nodig zijn.

De mond snoeren

In The Daily Mail zegt Camilla ‘verheugd’ te zijn met het feit dat vijf vrouwen uit de Emiraten haar beveiligden tijdens haar trip. Interessant in een tijd waarin Trump aangeeft dat alle moslims in de Verenigde Staten zich moeten gaan registreren als hij straks in het Witte Huis zit. Laten we hopen dat foto’s als deze helpen de boodschap van tolerantie verspreiden en de mensen die angst willen veroorzaken de mond snoeren.

Moet jij er niet aan denken om als beveiliger aan de slag te moeten, omdat je bijvoorbeeld hartstikke angstig bent? Kunnen we ons voorstellen, maar weet je, dan is er iets anders wat jij waarschijnlijk heel goed kunt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram.comDailymail.co.uk

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Super stoere foto van 100% vrouwelijk beveiligingsteam gaat viral
Sluiten