Redactie
Redactie Gezondheid 8 jan 2018

Mensen die vaak sushi eten zijn heel slimme mensen

Sushi is wat ons betreft een van de beste uitvindingen ever. En niet alleen omdat het heel lekker is, maar ook omdat het gezond is, lekker licht aanvoelt en je het zo gezellig kunt delen met je gezelschap. Wat we vanaf nu alleen maar meer zullen doen, met dank aan het nieuws dat je van sushi slimmer wordt. Hallelujah.

Wondermiddel Omega 3

Met dank aan dat heerlijke goedje dat Omega 3 heet, waar sushi van doordrenkt is. Omega 3-vetten zorgen namelijk voor een betere toevoer van bloed naar de hersenen, waardoor deze mensen beter presteren op mentaal vlak. Kortom: je wordt er slimmer van. Overigens geldt het niet voor alle sushi, maar vooral die met zalm en tonijn moet je hebben.

Slimmer, sneller en fitter

Dat is geen nieuws – we wisten allang dat vette vis goed zijn voor het brein – maar onderzoek van een paar jaar geleden benadrukt dat de positieve impact nóg verder gaat dan gedacht: niet alleen verbetert de uitvoer van mentale taken als je sushi gegeten hebt, je reactievermogen is sneller en je bent nadien ook nog eens minder moe dan iemand die minder of geen sushi eet. We vatten het even voor je samen: je wordt er slimmer van, reageert sneller en wordt er minder moe van. Dus.

Voorkomen is beter dan genezen

Om die redenen wordt steeds meer geëxperimenteerd met sushi als (preventieve) behandeling van dementie. Onderzoekers menen dat meer onderzoek mogelijk zou kunnen aantonen dat sushi een invloedrijke rol kan spelen in de behandeling van dementie.
Bij ons op de redactie zijn vooralsnog geen sporen van dementie te ontdekken, toch wij eten voor de zekerheid gewoon nóg vaker sushi dan we al deden. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Als er nu zwangere vrouwen zijn die denken: ‘jammer dat je geen sushi mag als je zwanger bent’. Mispoes, sushi is juist goed voor zwangere vrouwen!

The Telegraph

Reageer op artikel:
Mensen die vaak sushi eten zijn heel slimme mensen
Sluiten