Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 14 mei 2015

Sweet: Professor kalmeert baby van student tijdens college

Deze foto van Professor Sydney Engelberg uit Jerusalem smelt onze harten. Blijkbaar had een studente geen oppas voor haar baby, maar wilde koste wat kost het college aan de kleine Hebreeuwse universiteit volgen. Toen de baby begon te huilen wilde ze beschaamd vertrekken, maar de professor pakte de baby op, kalmeerde hem en ging door met de les!

De foto van de professor met het kleine menneke werd gedeeld op Imgur en zorgde voor een miljoen hits in twee dagen. Zoals gebruikelijk op Imgur volgde er een stroom aan reacties en opmerkingen met gekke plot twists over de foto. ‘Hij is de vader!’ kopte een geestige lezer en ‘waarom houdt mijn prof mij niet vast als ik moet huilen tijdens de les’ schreef een andere grapjas.

Bijschrift: So one of the students came with her kid, because she didn’t have a babysitter. the kid starts to cry in the middle of the class, so his mom, all embarrassed gets up to leave, and the professor took the kid from her, calmed him and continued teaching.

Onze take out van de foto is dat het doorzettingsvermogen van een student met een kind zo gewaardeerd wordt dat de prof haar niet naar huis stuurt, maar haar helpt. We sluiten ons dus eerder aan bij de quote van deze vrouw:

‘I can’t even begin to image how much that probably meant to her – knowing that someone valued her education and supported her that much’

Na wat doorspitten over de gebruiken en gewoontes van jonge moeders blijkt dat het in Israel niet ongewoon is om je baby mee te nemen naar de universiteit. Soms wordt er in de klas zelfs borstvoeding gegeven

Geinig: aan Yahoo Parenting vertelde de vrouw van prof Engelberg, Fredi Engelberg, dat hij zelfs liefdesbrieven ontvangen heeft. Ahhh, sweet.

Wat deze moeder voor haar dochter deed verdient ook het grootste respect.

Reageer op artikel:
Sweet: Professor kalmeert baby van student tijdens college
Sluiten