Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 22 juli 2014

Syrische vluchtelingen meisjes tekenen hoe een gedwongen huwelijk voelt

Deze gevluchte Syrische meisjes tonen hun lot door het tekenen van hun gevoelens over hun gedwongen huwelijken. Stichting Save the Children weet op deze manier aandacht te vragen voor het groeiende probleem van het uithuwelijken van jonge meisjes.

Save the Children legt uit dat de toename in uithuwelijken te maken heeft met de armoede en angst voor seksueel geweld in vluchtelingenkampen. Daardoor hebben ouders het idee dat er geen andere uitweg is dan hun dochters vroeg uit te huwelijken zodat ze ‘veilig’ zijn.

Deze meisjes (die in een vluchtelingenkamp in Zaatari, Jordanië zitten) namen deel aan een project om meer bewustwording te creëren in de (Westerse) wereld voor het grote probleem. Door het tekenen van hun gevoelens over het trouwen met veel oudere mannen laten ze zien wat het met hen doet.

‘Daddy, where is this man taking me? Is it to the park?’

Een van de bijschriften bij de tekeningen toont de onschuld en maakt het schrijnend om te zien dat de jonge meisjes geen idee hebben van hun lot.

Bekijk een groot deel van de indrukwekkende beelden hier:

Alle foto’s: Rosie Thompson/Save the Children

Het behoeft geen uitleg dat het afschuwelijk voor jonge meisjes is om gedwongen te worden te trouwen met veel oudere mannen. Meisjes die trouwen voor hun 18de krijgen veel sneller te maken met huiselijk geweld en lopen grotere risico’s omdat hun lichamen nog niet klaar zijn om zo jong al zwanger te zijn, legt Save the Children uit in hun uitgebreide rapport.

Steun je ongenoegen door het verhaal van deze meisjes te delen op Facebook en lees het hele verhaal hier.

Reageer op artikel:
Syrische vluchtelingen meisjes tekenen hoe een gedwongen huwelijk voelt
Sluiten