Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 4 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Hoe zit het met jouw tafelmanieren? Eén op de zes schaamt zich voor die van haar partner

Maar liefst 16 procent van de Nederlanders schaamt zich voor de tafelmanieren van zijn of haar partner. Hoe zit dat bij jou?

Het blijkt dat vooral vrouwen (21 procent) niet te spreken zijn over de tafelmanieren van hun partner, onder mannen is dit percentage slechts 10 procent.

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Acties.nl onder 1.118 Nederlanders in een relatie. Naast ontevredenheid over tafelmanieren, geeft ook 89 procent aan dat er aan tafel geen plek is voor de smartphone. Veertigers zijn het mildst over smartphones aan tafel (1 op de 5 heeft hier geen problemen mee), jongeren scoren met slechts 13 procent opvallend veel lager.

Wie betaalt?

Uit het onderzoek viel op dat 28 procent van de ondervraagden verwacht dat degene die hem of haar uitnodigt om uit eten te gaan, ook betaalt. Mannen (32 procent) zijn hierin stelliger dan vrouwen (24 procent). Als er bij iemand thuis wordt gegeten, verwacht 81 procent dat de gastheer of -vrouw de kosten op zich neemt.

Goedkoop avondje

Wat ook opvalt in het onderzoek, is dat mannen bij een restaurantbezoek niet graag ‘goedkope’ keuzes maken. Acht procent van de vrouwen gaat liever niet met kortingsacties en -bonnen uiteten, terwijl dat percentage bij mannen bijna twee keer zo hoog ligt (vijftien procent): zij betalen liever de volle pond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoe zit het met jouw tafelmanieren? Eén op de zes schaamt zich voor die van haar partner
Sluiten