Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Lifestyle 18 februari 2016

Talentvolle moeder met tijdgebrek creëert ‘snelle’ mini-kunstwerken

Druk, druk, druk hebben moeders het. Dat het sociale leven en de hobby’s moeten wijken voor de kinderen, is niet geheel ongebruikelijk. De Amerikaanse Brooke Rothshank weet daar alles van. Voor haar tekenhobby had zij niet altijd evenveel tijd en daarom bedacht zij een oplossing…

Als moeder van een 7-jarige en een 2-jarige lukte het Brooke niet altijd om zich op haar tekenhobby te storten. Het maken van een gedetailleerde tekening kost haar soms wel dagen.

In 2014 besloot Brooke daarom één jaar lang elke dag één kleine tekening te maken om zo toch enigszins haar productiviteit te verhogen. Meevaller: het zorgde ook nog eens voor een mini-rustmoment tijdens de welbekende hectiek van het moederschap. Aan de miniatuurtekeningen is ze nu ‘maar’ tussen de 45 minuten en 4 uur kwijt (maar dan heb je ook wat).

Het begin

Op aandringen van haar moeder ging Brooke elf jaar geleden naar een miniatuurshow van Tom Bishop, een kunstenaar die gespecialiseerd is in het maken van poppenhuisminiaturen. Bij deze show maakte Brooke kennis met miniatuurtekenen en was ze gelijk verkocht.

Brooke is erg trots op de miniaturen die ze gemaakt heeft, maar momenteel is ze even niet in staat nieuwe opdrachten aan te nemen. Bovendien is haar derde kind, een dochtertje, geboren en gaat Brooke zich even helemaal op haar focussen. De kunstenares hoopt volgend jaar weer verder te gaan met het miniatuurtekenen.

Wat vind jij van deze schattige kunstwerken? Reageer via Facebook.

Lees ook: Deze moeder tovert de krabbels van haar dochter om in prachtige kunstwerken >>

Reageer op artikel:
Talentvolle moeder met tijdgebrek creëert ‘snelle’ mini-kunstwerken
Sluiten