Yes: de Tamagotchi is terug (en je moet er snel bij zijn als je er eentje wil)

In de tijd dat we nog niet wisten wat een iPhone was en ook WhatsApp niet in ons vocabulaire voorkwam, was daar de Tamagotchi. Dagenlang was ik bezig met het ‘verzorgen’ van het ding, ware het niet dat ik het ‘beest’ steeds liet overlijden, omdat hij niet genoeg eten kreeg. Afijn, we gaan weer even terug in de tijd, want de Tamagotchi maakt spoedig zijn comeback.

Hype

Het digitale ‘ei’ werd twintig jaar geleden voor het eerst verkocht in de Verenigde Staten en ging als een razende de wereld over. We weten niet wanneer deze hype precies is gaan liggen, maar intussen wordt het speelgoed niet meer verkocht. Tot nu dus.

Producent Bandai kondigde in de lente van dit jaar al aan een nieuwe versie op de markt te willen brengen, maar daar moesten we even geduld voor hebben. Godzijdank hebben ze zich aan hun woord gehouden en hoeven we niet lang meer te wachten tot we ons eigen Tamagotchi-beest weer kunnen grootbrengen.

tamagotchi

LEES OOK: Deze 10 dingen die onze ouders vroeger deden, zouden we nu nooooooit meer doen

Alleen ietsje kleiner

Na twintig jaar is het ding namelijk weer te koop, en wel via Amazon. Hij wordt een formaatje kleiner dan zijn voorganger, maar verder verandert er niks aan het spelletje. De Tamagotchi zal in zes verschillende uitvoeringen verschijnen – van retro oranje tot transparant blauw. Op elke Tamagotchi staan zes verschillende ‘beesten’, waarmee je kunt spelen. Goed nieuws: ondanks dat de technologie zo ver ontwikkeld is dat er een gelikt scherm in het ding kan, houden ze de vormgeving (lekker grote pixels) zoals-ie was.

Nieuwe functie, de pauzeknop

Net als vroegah kun je je Tamagotchibeest eten geven (een bak rijst of een snack) en zijn omgeving schoonmaken als hij door zijn eigen uitwerpselen loopt te banjeren. Als je dat allemaal netjes doet wordt hij steeds groter en blijer. Zo niet, dan gaat-ie, net als bij mij dus, gewoon dood. Nou ja, misschien niet helemaal, want aan deze nieuwe versie is een pauzeknop toegevoegd, zodat het niet meteen game-over is als je hem even geen aandacht geeft.

Kopen?

Het ding is vanaf 5 november te koop in de Verenigde Staten, bij Walmart, Target en Toys ‘R US. In Europa zal hij al wat eerder in de schappen liggen, namelijk rond midden oktober (eh, is dat niet nu?). Je moet er alleen wel snel bij zijn, want de batch Tamagotchi’s die er geproduceerd worden zal beperkt zijn, zegt Bandai. Dus houd het internet goed in de smiezen, mensen.

11 dingen van vroeger die je kinderen waarschijnlijk nooit zullen begrijpen

Daily Mail

Reageer op artikel:
Yes: de Tamagotchi is terug (en je moet er snel bij zijn als je er eentje wil)
Sluiten