Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 17 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Een tandartsverzekering voor je kind: de antwoorden op alle vragen die je erover hebt

Voor volwassenen valt tandartszorg in de meeste gevallen buiten het basispakket van de verzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn via de basisverzekering wel verzekerd voor de meeste kosten. Vanaf het moment dat je kind zijn melkgebit compleet heeft, kun je hem meenemen naar de tandarts.

En daar komen wat vragen bij kijken. Wat wordt bijvoorbeeld wel en wat wordt niet vergoed? Wij zochten het voor je uit en hebben een handig overzicht voor je gemaakt:

Tandartsverzekering voor je kind: dit wordt vergoed

Je kind onder de 18 krijgt dus een volledige vergoeding voor tandartskosten. Zo worden de kosten voor een periodieke behandeling (één keer per jaar) vergoed, als je kind last krijgt van zijn tanden buiten dit jaarlijkse controlebezoek, worden de kosten voor een extra controle ook vergoed. Het verwijderen van tandsteen, een fluoridebehandeling (vanaf 6 jaar, maximaal twee keer per jaar tenzij vaker nodig is) en verdoving zijn ook kosten die binnen de verzekering vallen. Röntgenonderzoek valt ook onder de basisverzekering, behalve bij orthodontische hulp.

Even lachen: deze horrorknuffels met tanden bij de tandarts

Dit wordt niet vergoed

Orthodontie wordt dus niet vergoed vanuit de basisverzekering. Voor kosten van een beugel en andere orthodontie zul je een aanvullende verzekering nodig hebben. Verder worden een aantal behandelingsvormen bij de tandarts ook niet vergoed door de basisverzekering. Zo vallen eventuele abonnementskosten er bijvoorbeeld buiten, dat is namelijk een afspraak tussen jou en je tandarts. Daarnaast vallen het inbrengen van implantaten in een niet-tandeloze kaak en gedeeltelijke prothesen ook buiten de basisverzekering.

Het is wel mogelijk om je kind te laten verzekeren voor bovenstaande behandelingen, je kind wordt dan meeverzekerd via jouw aanvullende verzekeringen. Het kan zijn dat niet alle kosten voor de beugel/orthodontie worden vergoed, dat verschilt per verzekeringsmaatschappij. Waar het bij de ene maatschappij wel allemaal wordt vergoed, zal een andere maatschappij 70 tot 90% van alle kosten dekken.

Wat belangrijk is om te weten, is dat je op tijd een aanvullende verzekering af moet sluiten. De wachttijd kan namelijk erg lang duren. Daardoor zou het kunnen voorkomen dat je op het moment dat je de verzekering afsluit, nog niet direct dekking voor orthodontie begint te lopen.

Voor eens en altijd: Moet je je tanden nu poetsen vóór of na het ontbijt?

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Een tandartsverzekering voor je kind: de antwoorden op alle vragen die je erover hebt
Sluiten