Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 22 okt 2018

Met deze hacks zorg je ervoor dat je kind écht gaat tandenpoetsen

Het zou toch fijn zijn als wij als ouders een handleiding bij de geboorte krijgen, maar helaas. Het ouderschap kan moeilijk zijn en een van de grootste uitdagingen is misschien wel om ze in de avond op bed te krijgen met schone lichamen en – vooral – schone tanden én de kids ‘s ochtends de deur uit te krijgen, het liefst ook schoon.

Toch vinden veel ouders het een uitdaging om hun kinderen te motiveren te gaan tandenpoetsen, in plaats van in de badkamer te gaan staan en een paar minuten lang in de spiegel te kijken – als ze het al zo lang volhouden in dat kleine kamertje. Misschien kun je nu de code breken, hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

1. Daag je kind uit om een liedje te neuriën terwijl ie poetst

Daag je kids uit om een liedje te gaan neuriën terwijl ze tandenpoetsen. Het kan zijn dat je kind een nummer in een rap tempo neuriet, maar alles beter dan het huis uit gaan met havermout tussen zijn tanden.

2. Laat je kind waar dan ook tandenpoetsen

Oké, misschien schrik je hiervan. Maar soms heb je als ouder de neiging om een nauw beeld te hebben van waar tandenpoetsen wel en niet kan. Misschien merk je, als je je kind aan de ontbijttafel of in de tuin – ik zeg maar wat – laat poetsen, dat er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Het maakt niet uit waar het gebeurt, zolang het maar gebeurt.

3. Gebruik je huisdier

Je kunt altijd nog proberen om je huisdier in te schakelen ter versterking. ‘Laat maar goed zien hoe je moet tandenpoetsen, zodat hij ook sterke en gezonde tanden kan krijgen’. Als je twee kids hebt kan het wel een ruzietje veroorzaken over wie je viervoeter dan tandenpoetsen mag aanleren en wie het het eerste kan doen – maar gepoetst wordt er zeker.

De stadia van tandenpoetsen met een peuter

4. Laat je kind een leuke tandenpoetsen uitzoeken

Je kunt best voor een schap gaan staan met tandenborstels en je kind laten kiezen welke hij echt wil gaan gebruiken. Extra tip: koop eentje extra voor het geval dat.

5. Speel het favoriete liedje af

En zeg er dan ook vooral bij dat er gepoetst moet worden tot het liedje afgelopen is. Je moet dan wel zorgen dat je geen 10 minuten lange medley op zet natuurlijk én dat je kind zijn tandenborstel niet gebruikt als microfoon.

6. Bied beloningen aan

Een beetje omkoping is oké. Je kunt bijvoorbeeld je kind belonen dat, nadat hij zich voor de dag heeft aangekleed, zijn tanden heeft gepoetst én zijn schoenen heeft aantrokken, hij nog even televisie mag kijken.

7. Laat het verschil zien tussen schone en ‘vieze’ tanden

Als je tegen je kids zegt dat hun tanden er niet schoon uitzien, begrijpen ze het misschien niet helemaal. Je kunt ze een spiegel voorhouden (letterlijk) en laten zien hoe schone en vieze tanden er eigenlijk uitzien. Benadruk ook vooral hoe schone tanden gelijk staan aan gezonde en sterke tanden.

Let wel, soms moet je creatief zijn en deze hacks combineren wil je dat de klus wordt uitgevoerd.
Heb jij nog goede tips? Deel ze op het Mamaforum!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Met deze hacks zorg je ervoor dat je kind écht gaat tandenpoetsen
Sluiten