Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 12 nov 2018

Van Mongolië tot Duitsland: tradities rondom tandjes wisselen over de hele wereld

Het verliezen van de eerste tand is een mijlpaal waarnaar elk kind (en ouder) uitkijkt, vooral omdat het hoe dan ook een bezoek belooft van de tandenfee. Toch, in andere delen van de wereld, zijn er een aantal speciale tandenwissel tradities die kinderen kunnen ervaren.

Van Spanje tot Turkije: zo zien de tradities rond tanden wisselen eruit in andere delen van de wereld:

Spanje

Een van de meest geliefde mythen voor kinderen in Spanje is die van ‘Raton Pérez’, ook bekend als Peréz Mouse. Het verhaal gaat dat Pérez samen met zijn vrouw, La Ratita Presumida, in een doos met suikerkoekjes woont. Wanneer hij het geluid van een gevallen tand hoort, neemt hij afscheid van zijn vrouw en gaat hij op pad om te ruilen. In plaats van geld laat hij een klein cadeautje achter.

Zuid-Afrika

In plaats van de melktand op een kussen te leggen, plaatsen kinderen in Zuid-Afrika hun tand in pantoffels in ruil voor een muntstuk.

Italië

Sommige kinderen in Italië, geloven in zowel de tandende als haar helper en de randmuis. Italiaanse kinderen leggen hun tanden onder hun kussen of onder de poot van een tafel (dat is namelijk makkelijker voor de mui), in de hoop een geschenk te krijgen.

Met deze tandenfee tradities maak je de ervaring onvergetelijk

Japan

In Japan draait alles om met tanden gooien. Niks wachten op iemand die je wat er voor terug geeft. Wanneer kinderen een melktand verliezen, gooien ze hem op het dak. Wat de boventanden betreft, die worden op de grond gegooid. Van deze traditie wordt gezegd dat ze de volwassenen tanden van kinderen laten groeien.

Frankrijk

In Frankrijk bestaat er ook een heuse tandmuis. Daar staat hij bekend als La Bonne Petite Souris en deze muis laat lollies of snoep achter voor kinderen die hun melktanden onder het kussen hebben verstopt.

Mongolië

Er is geen muis of tandenfee voor kinderen in Mongolië. Volgens de British Dental Journal zetten kinderen hun melktanden in wat vet en voeren ze het aan de hond (ja, echt). Er wordt gezegd dat dit wordt gedaan omdat kinderen willen dat hun tanden zo sterk zijn als de tanden van hun hond. Als er geen hond is, wordt de tand begraven onder een boom, zodat de nieuwe tand sterke wortels kan hebben.

Turkije

In Turkije kunnen melktanden de toekomstige roeping van een kind garanderen of voorspellen. Als een melkgebit begraven wordt in de buurt van het kantoor van een dokter, kan het kind opgroeien tot een medische ster. Als tanden begraven worden in de buurt van een sportveld, zouden ouders het kind misschien liever als een succesvolle atleet zien.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Van Mongolië tot Duitsland: tradities rondom tandjes wisselen over de hele wereld
Sluiten