Susan Dalstra
Susan Dalstra Algemeen 25 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de populairste tattoo-trends van 2018 tot zover

Hoe origineel je ook denkt te zijn met een tattoo, je kan niet echt om de trends heen (tenzij je een levensgrote tribal op je rug zet – dan begeef je je redelijk buiten de trends). Tattoo-artiesten hebben op een rijtje gezet wat ze dit jaar tot nu het meest voorbij zien komen.

1. De minimalistische tattoo

De tattoo’s van nu lijken soms bijna op een potloodtekening. Fijne lijntjes zijn minimalistisch en klein van nature en gaan vaak samen met een geschreven lettertype. ‘Lettertypes worden het meest aangevraagd in onze shop omdat woorden zoveel betekenis hebben voor onze klanten’, zegt een New Yorkse artist. Het voordeel van zo’n minimalistische tattoo is dat je hem makkelijk kan verstoppen als je er even geen zin in hebt en het relatief weinig pijn doet.

2. Vingertattoo’s

Veel tattoo-artists weigeren een vingertattoo te zetten omdat die snel vervaagt, maar toch neemt de vraag naar deze plek enorm toe. Handen en vingers zijn qua locatie aan een enorme opmars bezig. Bij vrouwen zijn ook tattoo’s onder de borst en net achter het oor heel populair.

3. Sleeves en grote tattoo’s

Niet zo lafhartig en groot fan van het credo ‘go big or go home’? Je bent niet de enige: steeds meer mensen laten hun hele arm vol zetten met een sleeve of durven voor een uit te kluiten gewassen plaat te gaan. Veel artists vinden het ook veel toffer om een grote tattoo te zetten dan een petieterig plaatje, geeft Naresh van Flamin’ Eight Tattoo toe. Hij zegt ook dat hij aan de ene kant blij is met de toename van de populariteit van tattoo’s, maar dat het ergens ook jammer is dat daardoor het mystieke en de kracht om te shockeren of te inspireren met een tattoo wel afneemt.

4. Traditionele tattoo

De artists van Good Time Tattoo in Londen zijn blij dat er ook nog steeds veelvuldig om traditionele tattoo’s wordt gevraagd. Denk aan realisitsche foto-tattoo’s en geometrische stijlen in klassiek zwart. De traditionele tattoo’s kenmerken zich vaak ook door sterke lijnen.

Wellicht overbodig te zeggen, maar toch: laat je niet teveel leiden door trends en kies uiteindelijk altijd iets wat het best bij je past.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de populairste tattoo-trends van 2018 tot zover
Sluiten