Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 13 jun 2018
Leestijd: 4 minuten

Mijn man en ik nam een tattoo voor onze zoon – toen deed m’n schoonmoeder een raar verzoek

Katherine en haar man hebben een zoon met het syndroom van Down. Ter ere van hem namen ze samen een tattoo. En toen kwam haar schoonmoeder met een lastig verzoek. 

Drie pijltjes

De tattoo die Katherine en haar partner namen, wordt ook wel ‘The Lucky Few’ -tattoo genoemd. Het is een soort universele tattoo voor ouders met een kind met het syndroom van Down. De drie pijltjes staan voor het extra chromosoom 21 dat kinderen met Down hebben. Deze kinderen hebben daar drie van, in plaats van twee.

Schoonmoeder

Toen hun zoon 21 jaar werd, wilden ze dat vieren met de bijzondere tattoo. ‘De tattoo sprak me echt aan vanwege de simpele uitstraling doch krachtige betekenis. Ik voel me ook echt een bofkont dat ik onderdeel ben van de geweldige gemeenschap van gezinnen die leven met het syndroom van Down.’ Een paar maanden later kreeg Katherine een berichtje van haar schoonmoeder Marie: ze was van plan exact dezelfde tattoo te laten zetten.

Egoïstisch

En dat vond Katherine toch niet zo leuk. Terwijl haar man probeerde uit te leggen dat de tattoo iets speciaals was tussen hem en zijn vrouw, wilde ze daar niks van weten. Marie stond erop dat dit haar manier was om haar kleinzoon te eren. ‘Ik zie het niet echt als een teken van steun, maar heb het gevoel dat zij er niet ‘het werk’ in heeft gestoken om die tattoo te verdienen’, zegt Katherine. ‘Ik weet niet of dat egoïstisch van me is, maar dat is gewoon hoe ik me voel.’

Snap jij Katherines punt? En wat zou je doen in haar situatie? Praat met ons mee op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme