Te gek: zo ziet een all white barbecue met kinderen eruit

Als ik mij aan één ding erger sinds ik kinderen heb, dan is het wel dat ik me iets anders ben gaan gedragen en kleden. Ik ren nog net niet de hele dag met een billendoekje achter ze aan en wit draag ik al jaren niet meer. Onzin! Tijd voor verandering. En dus organiseer ik een all white barbecue deze zomer. In samenwerking met Miele daag ik alle ouders uit om deze zomer het plezier voorop te stellen. Om dat onbevangen gevoel terug te krijgen, want met een Miele hoef je niet bang te zijn voor vieze kleding.

‘Het ouderschap zal mij niet veranderen,’ was mijn credo vlak voordat ik met mijn kersverse echtgenoot ons gezin stichtte. In het begin leek het daar ook nog aardig op, maar toen er in een mum van tijd drie jongetjes in ons leven ronddartelden kwam er toch een kleine kentering. Zo stiefelde ik vanaf dat moment rond met een luiertas met daarin allerhande ‘gereedschappen’ om mijn jongens en mijzelf schoon te houden en dacht ik twee, drie keer na over mijn kledingkeuze. Voor mezelf en mijn jongens (wat mijn man dan weer wilde, dat liet ik aan hem over). De stapel was deed zijn intrede, waarmee ik een haat-liefdeverhouding ontwikkelde. Want ja, natuurlijk is er niets fijners dan een schone, heerlijk ruikende berg wasgoed. Maar aan de andere kant ontdekte ik vaak de meest onmogelijke vlekken in de kleding van de kinderen.

Mooi wit is niet lelijk

En toen liep ik tegen dit plaatje aan van de hitserie Modern Family. Een heerlijk tafereel van een ‘photoshoot gone bad’, één van de best bekeken afleveringen waarin de perfectionistische Claire een fotoshoot in ‘t wit met de hele familie organiseert. Jay (de vader van Claire, Al Bundy, weet je wel) krijgt er tabak van en begint een moddergevecht. Het lijkt een drama, maar uiteindelijk leidt het tot de grootste lol.

En daarom organiseer ik deze zomer een all white barbecue met een paar gezinnen. En dat gaat er zo uitzien:

[STAP stap=”1″]

Dresscode Wit

Als je naar het plaatje van de tv-serie kijkt word je instant blij. Je geen zorgen hoeven maken over of je witte kleding vies wordt, want hoe erg kan het zijn. Je gooit het later toch in de was en als je de juiste machine en wasmiddelen gebruikt (speciaal voor witte was), krijg je alles weer stralend wit. Elke vlek telt eigenlijk gewoon voor fun en laat dat dan de graadmeter zijn voor een geweldige middag met vrienden of familie.

[STAP stap=”2″]

Verse fruitsappen in mason jars

Een echte trend van dit moment. Heerlijke limonades en sappen in ‘mason jars‘. Je kunt ze zelf maken van oude jampotten of tegenwoordig overal kopen, met vrolijke rietjes. Het ziet er meteen vrolijk uit als je vers fruit in de jars doet.

[STAP stap=”3″]

Of je worstjes lust

Geen barbecue zonder sappige worstjes en burgers. De mannen bij het vuur (is nu eenmaal hun ding) en de kinderen wachtend op gepaste afstand tot hun vers gegrilde burger of hotdog klaar is. Ga door naar stap 4 en laat de kinderen hun eigen gang gaan.

[STAP stap=”4″]

Ketchup, veel ketchup

Wat is een bbq zonder grote hoeveelheden ketchup? Je ziet al voor je hoe de ketchup uit de hotdog en burgers druipt. Geen zorgen. Ketchupvlekken moeilijk? Spoel de vlek zo snel mogelijk uit in een sopje handwarm water. Hardnekkige vlekken dep je in met wat fijnwasmiddel. Was de kleding meteen in de wasmachine.

[STAP stap=”5″]

Een moddergevecht

Net als kinderen het geweldig vinden om een taart in het gezicht van papa of mama te gooien, is er niets leuker dan een moddergevecht of potje voetbal waarbij vooral de ouders flink door het stof, ehh de modder moeten gaan. Leuk in je tuin of als je de barbecue in een park houdt! De families tegen elkaar of de jonkies tegen de oudjes. In het laatste geval niet te fanatiek worden, hè…

[STAP stap=”6″]

De wasmachine die zijn werk doet

Mochten jullie compleet onder de vlekken zitten na deze gezellige barbecue, dan is er echt geen reden tot paniek. Een Miele-wasmachine met TwinDos doseert namelijk automatisch het wasmiddel, afhankelijk van de vervuilingsgraad en belading. Kijk, kind kan de was doen.

Extra
Waarom zou je je zorgen maken over vies worden of de was doen als je weet dat de lol en tijd samen met je gezin zo veel meer waard is? Een goede wasmachine maakt dat je onbezorgd plezier kunt hebben. Je kunt in de modder stampen, in bomen klimmen, kuilen graven of een barbecue organiseren in het thema wit. Je hoeft niet na te denken over je kleren die vies worden. De wasmachines van Miele zorgen ervoor dat je was veilig, snel en ook nog verantwoord schoon wordt. Kortom: je hebt er geen omkijken meer naar.

In samenwerking met Miele

Reageer op artikel:
Te gek: zo ziet een all white barbecue met kinderen eruit
Sluiten