Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 5 juli 2017

Té herkenbaar hoe deze moeder een dag uit de zomervakantie beschrijft

Gezellig hoor, dat je kinderen weken lang vrij zijn van school, maar dat betekent ook een hoop stress. Zes weken lang aan één stuk door de leukste uitjes bedenken, ruzies oplossen en eindeloze rotzooi oplossen eist op een dag zijn tol. De Amerikaanse moeder Karen Johnson had zo’n dag en schreef er een hilarisch herkenbaar bericht over.

Zomervakantie

‘Zo, hoe is de zomervakantie van iedereen gaande?’ begint ze haar bericht. ‘Ik zal even beschrijven hoe die van mij eraan toegaat. Mijn jongens vechten. De hele dag. Elke minuut die ze wakker zijn. En soms ook nog als ze slapen, in hun dromen. Zelfs een simpele taak als de post uit de brievenbus halen kunnen ze niet zonder vechten.’

Dwarrelende post

‘Mijn jongste kwam me vertellen dat de jongens bij de brievenbus (een paar meter verderop) aan het vechten waren, dus liet ik het bereiden van de lunch voor wat het was en sprintte naar de plek des onheils. Eenmaal daar zie ik de jongens door de tuinen van de buren rennen met alle post dwarrelend om hen heen. Ik ren achter de kinderen aan, schreeuw hun namen en pak ondertussen de gevallen post uit de tuinen van de buren op.’

Bloederig, huilend kind

‘Eindelijk krijg ik mijn ene zoon te pakken, die op blote voeten rond aan het rennen was. Op dat moment valt hij, omdat hij over een steen struikelt. Hij haalt zijn voet open aan de stenen (DAT IS WAAROM WE SCHOENEN DRAGEN!). Dus ik zie mezelf lopen, met in mijn hand een huilend en bloederig kind, met zijn en mijn handen vol papier, met mijn andere zoon huilend naast me dat denkt dat-ie in de problemen zit vanwege het post incident.’

Verbrande kaas

‘Eenmaal thuis ruikt het nogal aangebrand en kom ik erachter dat de kaas die ik aan het smelten was, nu wel meer dan gesmolten is. Dus ik doe wat elke andere moeder zou doen. Ik haal de verbrande deeltjes eraf, stop het op een broodje en schuif het onder de neus van mijn kinderen. En toen schonk ik dit glas bier voor mezelf in. Dus, vertel, hoe gaat het bij jou thuis?’

In Amerika lopen de schoolvakanties heel anders, en op het moment van schrijven zaten er al zes weken op. Geen wonder dat Karen er behoorlijk klaar mee was… Net als andere ouders, blijkt uit de reacties op haar bericht, dat intussen al bijna duizend keer geliket is.


Dit is waarom elke moeder afgepeigerd is na de zomervakantie

Reageer op artikel:
Té herkenbaar hoe deze moeder een dag uit de zomervakantie beschrijft
Sluiten