Kids 29 nov 2014 Els van Asseldonk

Te jong om model te zijn? Kristina (9) is ‘mooiste meisje van de wereld’

Ontmoet Kristina Pimenova. Het meisje is pas negen jaar oud, maar al sinds haar derde een succesvol model. Regelmatig word ze het ‘mooiste meisje in de wereld’ genoemd. Kristina komt uit Moskou en was al het gezicht van Vogue Bambini, Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana, Armani, Benetton en vele anderen merken. Wereldwijd heeft ze miljoenen fans (alleen al 2 miljoen op Facebook), maar naast de fans is er ook nogal wat kritiek op het jonge meisje.

Zo zou ze teveel als een volwassen persoon behandeld worden en haar foto’s te sexy overkomen. Op haar Instagram reageren regelmatige volwassenen die haar ‘babe’ noemen of haar lange benen prijzen. En dat baart zorgen.

Moeder Glikeriya Shirokova, zelf voormalig model, is de manager van haar dochter en houdt haar sociale media bij. Regelmatig plaatst ze foto’s op Kristina’s profiel, professioneel en kiekjes uit haar leven. Volgens de moeder is het modelletje zelf niet te vinden op het internet.

Wat vind jij? Is Kristina te jong om nu al een supermodel te zijn en zo’n grote schare (volwassen) fans te hebben?

Modellen worden niet alleen jonger, we zien ook steeds meer plus-size modellen. Gaat het te ver? Oordeel zelf.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Te jong om model te zijn? Kristina (9) is ‘mooiste meisje van de wereld’
Sluiten