Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 7 februari 2017

Te mooi: brandweerman adopteert het kind dat hij zelf ter wereld bracht

Brandweerman Marc Hadden en zijn team hadden een vrij rustige dag, toen ze gebeld werden dat een dakloze vrouw erg veel last had van buikpijn. Toen ze op de plaats ‘delict’ aankwamen, bleek het om een hoogzwangere vrouw te gaan die op het punt stond te bevallen.

‘Het was een rustige novemberdag, toen er een serieus telefoontje binnenkwam. Eenmaal bij de vrouw aangekomen, bleek dat de bevalling in gang was gezet en we daarbij moesten assisteren’, vertelt Marc. De vrouw moest direct aan het zuurstof gelegd worden en er werd een ambulance bijgehaald om haar een veilige plek te bieden.

LEES OOK: Bizar! Deze dingen kreeg een moeder met adoptiekinderen te horen

Kinderwens

De hulpverleners, waaronder Marc, hadden haar kleding nog niet uitgedaan, of de baby kwam al ter wereld. Al snel bleek dat de moeder van het kind geen huis had en haar baby ter adoptie wilde afstaan. Marc en zijn vrouw hadden al jaren een onvervulde derde kinderwens, dus toen Marc de vrouw vroeg om haar kindje te adopteren, twijfelde ze geen moment.

Alles wat telt

Twee dagen na de bevalling ging de kleine Rebecca Grace Hadden met de brandweer en zijn vrouw mee naar huis. Marc en zijn vrouw hebben lang gewacht met het vertellen van haar geboorteverhaal, maar nu Grace 5 jaar oud is, vonden ze dat het tijd was voor de waarheid. ‘Als Grace aan mensen vertelt waar ze vandaan komt, vertelt ze dat haar vader haar in de ambulance ter wereld heeft gebracht. Ze weet het hele verhaal, maar houdt het vaak bij dat ene zinnetje. Dat is alles wat telt.’

Wauw! Deze tranentrekkende fotoserie over adoptie is zo mooi

Reageer op artikel:
Te mooi: brandweerman adopteert het kind dat hij zelf ter wereld bracht
Sluiten