Renée
Renée Algemeen 12 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Op deze leeftijd ben je volgens onderzoekers écht te oud om uit te gaan

Aan alle goede dingen komt een eind. Ook als het om uitgaan gaat. Waar je als begin twintiger menig weekend de stad onveilig maakte, verkies je nu misschien wel veel liever een avond op de bank met een wijntje boven de kater op zondag. Sterker nog, misschien ben je te oud om uit te gaan. Je leest het goed, er bestaat schijnbaar zoiets.

Te oud om uit te gaan

Er is namelijk een Brits onderzoek waaruit blijkt dat te oud om uit te gaan ‘bestaat’ en dat er een leeftijd aan gekoppeld is. Aan het onderzoek werkten 5000 mensen mee en ruim eenderde vindt het een tikkeltje sneu als je als veertiger of vijftiger tussen de 25-jarigen een dansje waagt. Het merendeel zegt zelfs dat ze sinds hun 31ste het uitgaan hebben afgezworen. Maar vanaf 37 jaar zou het echt niet meer kunnen.

LEES OOK: Waarom twee glazen wijn per dag drinken zo slecht nog niet is

Liever thuis

Niet alleen de kater zorgt ervoor dat mensen liever thuis blijven. Ze vinden uitgaan ook te duur. Mensen kiezen volgens het onderzoek daarom liever voor gezelligheid in huis dan een sociaal leven buiten huis. Uiteraard ben je zo oud als je jezelf voelt en als je uitgaan geweldig vindt: top. Maar het verklaart misschien wel dat je liever thuis een fles wijn opentrekt met vriendinnen dan in een kroeg of club.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Libelle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme