Moeder belicht het ouderschap van twee rake kanten, precies hoe wij ons allemaal voelen

Als de kids eindelijk op bed liggen en je beseft dat je de rest van de avond -hopelijk- in alle rust kunt doen waar je zin in hebt, doet menig moederhart sneller kloppen. Of je je daar schuldig over moet voelen? Liz Petrone, blogger en moeder van vier kinderen, vindt absoluut van niet. Daar heeft ze goede redenen voor, die door bijna 5 duizend mensen gedeeld zijn op Facebook.

Tegenstellingen

Dat maakt ze duidelijk met mooie tegenstellingen, die laten zien dat het leven van een moeder, een vrouw, een persoon, soms best complex kan zijn. ‘Ik ben het namelijk állemaal tegelijk’, schrijft ze.

In tweestrijd

‘Ik ben ‘ik moet hier zo snel mogelijk weg’ en ‘ik hoop dat je niet verwacht dat ik nog ergens heenga vandaag’. Ik ben ‘waarom nodigen mijn vrienden me niet meer uit’ en ‘hoe kom ik in godsnaam onder deze afspraak uit?’. Ik ben ‘als ook maar één iemand me nog aanraakt vandaag val ik in stukjes uit elkaar op de grond’ en ‘alsjeblieft, is er iemand waarmee ik samen in slaap kan vallen?’. Ik ben ‘God, wat is mijn huis een troep’ en ‘oordeel maar, pakjesbezorger, I dare you‘. En dat allemaal tegelijk’, schrijft ze.

LEES OOK: 5 x de allermoeilijkste dingen van het moederschap

Joggingbroek en hakken

‘Ik houd de hele dag mijn buik in en tegelijkertijd ben ik vreselijk trots op de buik die ik heb overgehouden aan mijn zwangerschappen. Ik vind het heerlijk om vroeg op te staan en dan alle dingen te doen en tegelijkertijd zou ik het liefst twee uur lang snoozen’, gaat Liz verder. ‘Ik loop op de hoogste hakken en het andere moment loop ik in een joggingbroek met vlekken en dikke sokken. Ik ben quinoa, maar ook chips met dip en caramel lattes en een te groot glas wijn met ijs terwijl ik op mijn veranda chill’.

‘Ik ben zo moe, maar tegelijkertijd springlevend. Ik ben ouder dan ik ooit ben geweest en tegelijkertijd ben ik nog nooit zo jong geweest’, sluit ze haar berichtje af. ‘Ik ben een moeder, en tegelijkertijd nog steeds mezelf. Ik ben bang, maar ik doe het nog steeds. Ik ben eenzaam, en gezegend. Ik ben beiden. En dat is genoeg voor nu.’

Massaal gedeeld

Sinds haar berichtje op de Facebook-pagina van Love What Matters is gedeeld, gaat het als een razende het internet over en heeft het al meer dan 14 duizend likes gekregen. Onder de foto waarop Liz in de camera kijkt, wordt ze bemoedigend toegesproken door andere moeders die zich volledig in haar voorbeelden herkennen.

Deze 7 dingen vertelde je moeder je nooit over het moederschap

Reageer op artikel:
Moeder belicht het ouderschap van twee rake kanten, precies hoe wij ons allemaal voelen
Sluiten