Hartverscheurende tekening over miskraam brengt veel emoties los

We hebben het al eerder over de tekeningen van Curtis Wikilund gehad. Hij maakte er elke dag één voor zijn vrouw, om zo hun liefdevolle relatie vast te leggen. Deze keer deelt Curtis een hartverscheurende tekening op Facebook.

Eerder maakte de Amerikaanse fotograaf Curtis Wiklund een heel jaar lang elke dag een tekening om het leven van hem en zijn vrouw te illustreren. Zowel de goede als de minder goede momenten. Een van de mindere momenten was de dag dat ze ze erachter kwamen dat ze een miskraam hadden gehad. Dit deelt hij in een emotionele tekening en deelt het met de wereld om anderen te steunen.

Hij deelt de tekening op zijn Facebookpagina

Emotionele boodschap over de miskraam

Op zijn pagina deelt hij de volgende emotionele boodschap: ‘Dit was de dag dat we erachter kwamen dat we een miskraam hadden gehad. Het is raar om dit moment te delen, omdat het zoiets intiems is. De meeste mensen praten er niet over. Ik kon niets anders bedenken dan deze dag te tekenen. Dit zegt veel meer over hoe ik me die dag voelde dan wanneer ik het zou opschrijven. Ik hoop dat stellen die het misschien erger hebben dan wij, op deze manier worden getroost door de gedachte dat ze niet de enigen zijn.’

De tekening brengt veel emoties teweeg bij lotgenoten. Zo laten verschillende mensen op Facebook weten dat de tekening precíes weergeeft hoe zij zich voelden toen zij een miskraam moesten verwerken.

Curtis wil taboe doorbreken

Veel stellen houden een miskraam geheim voor de buitenwereld. Met deze tekening wil Curtis het taboe doorbreken. Een miskraam, hoe vroeg in de zwangerschap ook is een afscheid van een leven dat je zo ontzettend graag wilde verwelkomen. Op de redactie maakte de tekening veel los en werd er gepraat over eigen ervaringen. Curtis bereikt hier in onze ogen precies mee wat hij wil en dat is mooi.

Ook heftig! Vrouw eert haar miskraam met een ontroerende tatoeage>

Babble

Reageer op artikel:
Hartverscheurende tekening over miskraam brengt veel emoties los
Sluiten