Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 7 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze tekeningen laten precies zien waarom je je als moeder soms zo alleen voelt

De Franse illustratrice Emma Clit vangt in haar tekeningen het gevoel waar zoveel moeders meelopen: dat jij alle taken op je neemt en niemand ziet dat je hoofd overloopt. En je partner in crime heeft het niet in de gaten omdat het grootste deel van die lasten zich afspelen in je hoofd. 

Mentale to do-list

Situatie: je komt thuis na een lange werkdag in een huis waar de vaat staat opgestapeld en er nog geen pak melk in huis is. Je breekt, want je mentale to do-list was al zo lang zónder die klusjes en je had erop gerekend dat je man het voor z’n rekening had genomen. Zijn reactie: ‘Had het dan gevraagd’.

Wat hij niet ziet is dat je tijdens het uitladen van de vaatwasser in gedachte de boodschappenlijst voor morgen maakt, terwijl je staat te koken bedenkt dat de broodtrommels voor morgen nog schoon moeten en je de tandarts moet bellen om met het hele gezin een controleafspraak te plannen.

Verantwoordelijkheid

Natuurlijk kan je je man om hulp vragen, maar wat pas echt zou helpen is als hij een beetje meedenkt zonder dat je het voor hem uit hoeft te spellen. De huishoudelijke klusjes en zorg voor de kinderen zijn namelijk net zoveel zijn verantwoordelijkheid als die van jou.

Emma laat met haar tekeningen precies zien wat er misgaat in de communicatie, zonder mannen teniet te doen. Herkenbaar?

tekeningen
tekeningen
tekeningen

Bekijk hier Emma’s hele verhaal over het onderwerp. Iets om over na te denken…

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Emma Clit

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze tekeningen laten precies zien waarom je je als moeder soms zo alleen voelt
Sluiten