Janne Vogel
Janne Vogel Kids 23 mrt 2018

Moeder maakt tekeningen over de opvoeding van haar eerste en tweede kind

Weng Cheng, een moeder en videospelletjes-ontwerper uit Seattle, maakt extreem herkenbare tekeningen over het moederschap. Een van haar favoriete onderwerpen: het verschil tussen het opvoeden van je eerste en je tweede kind. Want zeg nou zelf, bij de tweede ben je gewoon al íets relaxter en minder nerveus.

Betekent natuurlijk niet dat je minder van de tweede (of derde, vierde, vijfde) houdt, maar nu je weet hoe het gaat ben je gewoon wat meer ontspannen en volwassener (en iets meer uitgeput).

Tekeningen

Weng deelt de plaatjes op haar website Messy Cow en op Facebook. Naar eigen zeggen had ze nooit verwacht dit soort tekeningen te maken over het ouderschap. Ze wilde al vanaf jonge leeftijd striptekenaar worden, maar zette die droom stop toen ze kinderen kreeg. ‘Het krijgen van kinderen heeft mijn leven veranderd. Het zette me aan denken, liet me hard werken en maakte me echt volwassen (en vooral heel moe).’ Ze vertelt dat het dagelijks leven als moeder haar zwaar viel, tot ze besloot de stressvolle situaties wat objectiever te bekijken. Toen ze hiermee begon viel alles op zijn plek. ‘Dingen werden grappig en niet meer zo ellendig.’ Met dit nieuwe perspectief op het ouderschap begon ze in 2016 te tekenen. Haar eigen levenservaringen mét humor.

En die zijn voor ons alleen maar erg grappig en onwijs herkenbaar. We zetten de leukste hieronder voor je op een rijtje:

Tekeningen
Tekeningen
Tekeningen
Tekeningen
Tekeningen
Tekeningen
Tekeningen

Tekeningen: Weng Cheng.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huffington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder maakt tekeningen over de opvoeding van haar eerste en tweede kind
Sluiten