Tekent jouw kind op de muren? Dit is de oplossing!

Sommige kinderen zijn er gék op: op alles tekenen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar kun je er niet ook een keer je voordeel mee doen?

Oké, wij hadden dus een issue, op een gegeven moment. Onze dochter van 5 jaar tekende echt overal op. Niet alleen op papier, maar ook op muren, nachtkastjes, op stoelen… er was weinig wat nog niet ondergepend was. Aan de ene kant vond ik al die tekeningen schattig. Vaak hele verhalen stonden erop. Aan de andere kant: moest het nou per se op de meubels? Aan de hoeveelheid papier in huis (plenty) kon het niet liggen. Pennen leek ze overal en nergens vandaan te plukken. Niets was veilig voor de creatieve uitspattingen van mijn dochter.

Souvenir

Dus ik had haar gevraagd daarmee te stoppen: ‘Wil je niet meer op onze spullen tekenen?’ En ze zei heel vriendelijk ‘ja’. Tot ik de tekening op haar muur zag. Ze begreep het niet: ‘Dat is toch míjn muur?’ ‘Ook niet op je eigen spullen. Of spullen van anderen. Echt alleen op papier.’ ‘Oké.’ Dus die fase was ook weer voorbij. De meeste van de spullen die ze heeft ondergetekend staan gewoon nog in ons huis. Maar toen bedacht ik me: we kunnen ook – naast de afspraak van alleen-op-papier – een afspraak maken dat ze zich wendt tot één óud meubel, haar ‘tekentafel’; we hadden een oud tafeltje in de tuin staan en daar (en alleen dáár, dat begrijpt ze!) mag ze nu op tekenen. Met black marker. Het mooie: aan dat tafeltje zitten we over tien jaar nog te eten en ook dan kunnen we nog zien wat haar rond haar vijfde bezighield (samenvatting: familie, eenhoorns, haar hand, vlinders, hartjes, onze hond en bloemen). Dus heb je nog een oud tafeltje of stoeltje over waar je niks mee doet en heb je ook een creatief kind dat éigenlijk het liefst het hele huis onder handen zou nemen (met de voorwaarde dat je wel al afspraken met hem of haar kunt maken)? Dan is zo’n tafeltje eigenlijk een heel mooi souvenir voor later…

Dit is het tafeltje dan.

Zelfportret van mijn dochter, ook leuk: pappie en mammie erbij geschreven.

Favoriet thema: de eenhoorn. Dit zijn van die dingen die je over tien jaar niet meer weet, op deze manier dus wél.

Ze heeft een deel van de familie al vastgelegd. De andere helft moet nog.

Zo hé, dit is een creatief gezin met een creatief interieur! Wauw! >

Heb jij creatieve ideeën voor in (en om) huis? Praat mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Tekent jouw kind op de muren? Dit is de oplossing!
Sluiten