Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Relatie 17 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Staat jouw telefoon je seksleven in de weg? Zo los je het op

Wat doe jij als je wakker wordt? Je geliefde omarmen? Dikke kans van niet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 62% van de vrouwen haar dag begint met een smartphone. Maar ook ‘s avonds besteden we vaak meer tijd aan onze telefoon dan aan onze partner en dat staat een goed seksleven soms in de weg.

Wat is er mis met die mooie kijkers waar je ooit zo verliefd op werd? Meer en meer moet ons seksleven het opnemen tegen de telefoon. Even met die vriendin WhatsAppen, in bed nog even de mails voor morgen doornemen of nog erger: scrollen op het verslavende Instagram of TikTok. Hallo mobiele brigade, zijn we er nog?

Het online leven

Neurowetenschappers weten ook wel, niet alles is slecht aan ons internetleven. We zijn meer connected dan generaties voor ons. Het nadeel is alleen dat onze interacties in het échte leven drastisch achteruit gaan. Wat je eerst alleen deelde met je man of beste vrienden, deel je nu veel eerder met een groot sociaal netwerk. En daarmee kan het je liefdesleven of seksleven soms behoorlijk in de weg staan.

Zo los je het op

Een paar tips die je kunnen helpen om je telefoongebruik in de hand te houden.

1. Maak afspraken

Maak afspraken over wanneer je tijd samen doorbrengt zonder telefoon. Kies bepaalde tijden die voor jullie beiden werken. Of dat nu een uurtje is als jullie net uit werk komen, of als je samen naar bed gaat.

2. Telefoonvrije zones

Maak telefoonvrije zones van ‘probleem’plekken. Denk aan de keukentafel of in jullie slaapkamer. Wordt je seksleven een stuk beter van!

3. In gezelschap

Als je je telefoon in gezelschap van je partner gebruikt, denk dan even na over de gevolgen. Wat doet diegene als jij je telefoon gebruikt? Is je aandacht op de juiste plek? Hoe komt het over op de ander?

4. Zelfdiscipline

Uiteindelijk draait het natuurlijk om zelfdiscipline. Alleen maar omdat we continu toegang hebben tot internet, wil niet zeggen dat we er ook 24/7 gebruik van moeten maken. Hou hem dus vaker in de tas!

Lees ook:

Oeh la la: 6 gewoonten van koppels met een stomend heet seksleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Staat jouw telefoon je seksleven in de weg? Zo los je het op
Sluiten