Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 1 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze redenen laten zien waarom je telefoon slecht is voor je huid

We kennen allemaal wel de nekklachten die je kan hebben van te lang op je telefoon zitten, de text neck. Er zijn experts die suggereren dat je telefoon slecht is voor je huid..

We kunnen eigenlijk niet meer zonder: onze telefoons. Maar wist je dat je mobiele telefoon eigenlijk helemaal niet goed is voor je huid?

1. Het zorgt voor puistjes

Schrik niet: je telefoon bevat 10 keer meer bacteriën dan een openbare toiletbril. Je telefoon is dus vies, heel vies. Telkens wanneer we onze telefoon aan onze oor houden voor een belletje, komen veel bacteriën, evenals zweet en make-up, in contact met je huid.

Lees ook: Je telefoon beïnvloedt je brein altijd – zelfs als je hem niet gebruikt

2. Het houdt je wakker

Slapen mét of vlakbij je telefoon is een no go als je een goede nachtrust wilt. De blue light van je telefoon zorgt er ook voor dat je je moe voelt.

‘s Nachts moet je dus je telefoon uit doen, als je niet genoeg slaapt is dat niet goed voor je huid. het kan je ogen doen zwellen en je huid kan er dof uit zien.

3. Je kunt er rimpels van krijgen

Het constant naar beneden kijken naar je telefoon kan leiden tot doorhangende kaken (thanks zwaartekracht). Ook het turen naar kleine teksten op je scherm kunnen zorgen voor rimpels rond de ogen.

Het is goed om je telefoon op ooghoogte te houden als je je berichten wilt lezen of beantwoorden, je huid en nek zullen je dankbaar zijn.

De plek van je puistjes vertelt een hoop over je gezondheid

4. Wie weet ben je allergisch voor je telefoon

Als je allergisch bent voor allergenen als nikkel, kobalt en chroom, blijkt uit een recente studie dat je wellicht allergie voor je telefoon kunt ontwikkelen.

De behuizing van je telefoon bestaat namelijk uit deze elementen. Het klinkt niet zó erg, maar het kan zorgen voor ontstekingen en blaarvorming. iPhone- en Android-gebruikers: jullie zijn veilig, uit het onderzoek hebben deze telefoons geen positief effect op nikkel of kobalt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme