Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kids 22 sep 2017

Na het lezen van de boodschap van deze vader gebruik je je telefoon een stuk minder

Nog even Facebook checken en dat Whatsappje beantwoorden aan tafel of tijdens een gesprek: eerder regel dan uitzondering. Vader Brad Kearns deelt in zijn viral post waarom het zo belangrijk is dat we af en toe onze telefoon wegleggen, zeker in de buurt bij kinderen.

Aandacht

Brad was thuis met zijn zoontjes en zelf druk bezig op Facebook. Zijn driejarige zoon Knox probeerde ondertussen van alles om zijn aandacht te trekken.

Brad schrijft: ‘Hij probeerde zijn speelgoedauto aan mij te laten zien. Ik keek niet eens op en reageerde alleen, ‘wauw dat is een gave’. Hij bleef om mijn aandacht vragen en roepen.’ Brads’ zoontje pakte uiteindelijk ander speelgoed en probeert het opnieuw.

Besef

Op dat moment viel bij Brad het kwartje. ‘Ik heb hem door mijn werk twee dagen niet kunnen zien. Hij verveelde zich en miste mij en wilde gewoon mijn aandacht.

Maar ik was ‘te druk’ om zelfs maar even op te kijken.’ Toen hij het besefte, zorgde het voor een rotgevoel en voelde hij zich het type vader dat hij zich had voorgenomen nooit te zijn, zo schrijft hij. Dus legde hij zijn telefoon neer en vroeg zijn zoon of hij met hem mag spelen.

‘Hij begon op dat moment helemaal te stralen. Hij zei ‘natuurlijk’ en we hebben de hele dag gespeeld. En mijn telefoon liet ik op het bankje liggen.’ Een klein gebaar en aandacht maken een groot verschil.

7x wat niemand vraagt aan werkende vaders (en wel aan werkende moeders)

Time-out

Brad heeft geleerd van wat er is gebeurd en geeft zijn zoons nu meer aandacht. ‘Ik heb mezelf een time-out gegeven, die had ik hard nodig. En het is de beste maand met mijn jongens gebleken. Ik kan niet elke dag iets online zetten, soms mis ik een week. Ik vind het niet erg. Kinderen geven geen bal om de buitenwereld. Het enige waar zij om geven is dat jij aandacht aan ze geeft en met ze in het moment bent. We moeten onze mobieltjes wegleggen als we bij ze zijn.’ Yes, tijd voor wat quality time met de kinderen, zonder beeldschermen dus.

Brads berichtje gaat als een razende het internet over, en heeft veel ouderogen geopend. Zijn foto met bijbehorende tekst is al bijna door 7 duizend anderen gedeeld.

Waarom kinderen soms een sterke voorkeur hebben voor één ouder

Een week geen mobieltjes, tablets of andere beeldschermen? Dit gezin ging de uitdaging aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Dadmumofficial

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Na het lezen van de boodschap van deze vader gebruik je je telefoon een stuk minder
Sluiten