Waarom je nooit je telefoonnummer aan Facebook moet koppelen

Even een schot voor open doel: sinds de komst van social media is ons privéleven een stuk zichtbaarder. Vooral Facebook heeft het iedereen met een beetje kwade wil makkelijker gemaakt je te hacken. 

Telefoonnummer

Je kan daarom niet voorzichtig genoeg zijn. Je bent waarschijnlijk al heel bewust van wat je wel en juist niet deelt op social media, maar door één instelling ben je op Facebook alsnog gevoelig voor hackers. Het gaat om de instelling waarbij mensen je kunnen opsporen via je telefoonnummer. Als je daar toestemming voor geeft, is je nummer namelijk standaard openbaar.

Standaard zichtbaar

Als je in je privacy-instellingen hebt aangegeven dat mensen je kunnen traceren via je telefoonnummer, is dat nummer zichtbaar voor iedereen.  Omdat de instelling standaard zichtbaar voor iedereen is, kan het goed zijn dat totaal onbekenden je telefoonnummer kunnen zien zonder dat je het weet.

Privacy

Wil je wel je telefoonnummer koppelen aan je profiel, maar niet dat het zichtbaar is voor iedereen die je niet kent? Selecteer dan het rechterpijltje op je profielpagina en selecteer instellingen. Navigeer naar ‘Algemeen en dan naar ‘contact’ en kijk of daar je telefoonnummer staat. Nu kun je instellen wie je kan vinden door ‘privacy’ in het linker-menu te kiezen. Dat kun je van iedereen veranderen naar alleen ‘vrienden’ of ‘vrienden van vrienden’.

Shocking: zo veel foto’s staan er gemiddeld van je kind online als hij vijf is.

Reader's Digest

Reageer op artikel:
Waarom je nooit je telefoonnummer aan Facebook moet koppelen
Sluiten