Free the nipple op Instagram, of toch niet?

De tepel is vaak punt van verhitte discussies. Want kun je die nou in het openbaar laten zien, of niet? Als het aan Instagram en Facebook ligt, is een blote tepel echt een no-go. Artiesten Noortje Palmers en Jasper Declercq testen het beleid van Instagram op een wel heel artistieke wijze…

Wat is een tepel?

De definitie van een tepel, wat is dat nou? Waarom wordt de ene tepel wel geblokt op Instagram, en de andere niet? Noortje en Jasper vroegen het zicht af en begonnen het creatieve en kleurrijke project Taboob. Samen met stylisten Farah El Bastani en Harriet Wouters maakte het duo een geweldige shoot van vrolijke en kunstzinnige borsten.
 Het idee is om te ontdekken wat volgens Instagram, een borst nu precies is. Van alle social media zijn Instagram en Facebook namelijk de meest conservatieve. Tepels worden niet geaccepteerd.

Vrouwenborsten zijn aanstootgevend

Het algoritme van Instagram is zo ontworpen om naakte vrouwenborsten meteen te blokkeren. Ze worden namelijk als aanstootgevend gezien. Maar hoe herkent het algoritme een borst? Wordt de borst nog steeds als borst herkend en gezien als aanstootgevend als het tussen een broodje zit? Of als er een spons omheen zit? Of als er een ballonnetje aanhangt? Taboob gaat op zoek naar wat een borst tot borst maakt en wanneer, volgens Instagram, een borst niet langer een borst is.

Ook mannentepels waren ooit ieks!

Hoewel er inmiddels veel actie is rondom de hasthag freethenipple, zijn vrouwentepels nog lang niet geaccepteerd. Maar zo’n honderd jaar geleden moesten ook mannen vechten voor hun recht om hun tepels te laten zien. De mannentepels werden gezien als onfatsoenlijk en op het strand moesten deze dan ook netjes bedekt blijven. In 1935, toen een groep mannen in Amerika een flashmob deed op het strand, werden zelfs 42 van hen gearresteerd! Mannen bleven actievoeren en inmiddels is de harige mannentepel compleet ingeburgerd. Aanstootgevend? Nee, al lang niet meer!

75 borsten en al 23 duizend volgers

Meer dan 75 kleurrijke en versierde borsten worden sinds een paar op het Instagramaccount van het duo geplaatst. Het account heeft al ruim 23 duizend volgers. Tot nu toe zijn er 10 foto’s van borsten verwijderd, en werd het account voor een paar dagen op non-actief gesteld. Benieuwd naar de complete borstencollectie? Bekijk de Instagrampagina dan op @Taboob_official. En wil je weten welke borsten werden verwijderd door Instagram? Die foto’s zijn nog te zien op de officiële site van Taboob: https://www.taboob.be/

Ballonnenboobs

#taboob nr 13

1,782 Likes, 33 Comments – Taboob (@taboob_official) on Instagram: “#taboob nr 13”

Nog meer feest met blauwe confetti

#taboob nr 10

1,046 Likes, 5 Comments – Taboob (@taboob_official) on Instagram: “#taboob nr 10”

Broodje borst

#taboob nr 8

1,416 Likes, 33 Comments – Taboob (@taboob_official) on Instagram: “#taboob nr 8”

Sponzige borst

#taboob nr 19

2,899 Likes, 16 Comments – Taboob (@taboob_official) on Instagram: “#taboob nr 19”

Au!

#taboob nr 24

3,234 Likes, 11 Comments – Taboob (@taboob_official) on Instagram: “#taboob nr 24”

Tepelloos mag wel van Instagram

Instagram post by Taboob * Jul 9, 2019 at 6:40am UTC

3,850 Likes, 27 Comments – Taboob (@taboob_official) on Instagram

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Free the nipple op Instagram, of toch niet?
Sluiten