Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 29 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Zin in een shotje? Ga voor tequila!

Likken, shotten, zuigen; we zijn inmiddels masters in de ultieme uitgaansoefening. Hoewel tequila op het moment zelf altijd een goed idee is, denk je hier the day after anders over. Het lijkt misschien wel alsof tequila een heftig effect heeft op je lichaam en geest, maar niets minder is waar.

Dit razend populaire drankje heeft namelijk gezondheidsvoordelen. Huh?! Je moet natuurlijk geen flessen wegwerken, maar als je het bij twee of drie shotjes houdt doe je je lichaam wel degelijk een plezier!

Laag in calorieën

Tequila is relatief gezien laag in calorieën. Zo bevat één shotje slechts 60 calorieën. Om een vergelijking te maken; één glas witte wijn bevat 100 calorieën meer. Tequila kan zeer zeker worden beschouwd als bewuste keuze. Daarnaast is het drankje gemaakt van een natuurlijke suiker die onze bloedsuikerspiegel niet verhoogt. Daar drinken we maar al te graag op!

via GIPHY

Het komt je buik ten goede

De agaveplant die wordt gebruikt om de drank te maken bevat een hoog gehalte aan inuline. Inu watte? Het enige wat je hierover moet weten is dat dit bestanddeel je spijsverteringsstelsel een handje helpt door de gezonde bacteriën in je darmflora te laten groeien. Tequila is dus prima te drinken na een maaltijd, cheers! 

via GIPHY

Sterke botten

Uit onderzoek is gebleken dat de effecten van agave een goede impact hebben op je botten. Zo bleek dat de proefmuizen die agave binnenkregen meer calcium uit hun voeding hadden opgenomen en minder calcium in hun ontlasting hadden uitgescheiden dan muizen die geen agave hadden genuttigd. Ook toonden ze een toename van 20 procent in het eiwit. Wil je sterke botten? Neem dan gerust een shotje!

via GIPHY

Kater?

Tequila heeft een goede reputatie als feestdrank, maar staat ook bekend als de grote boosdoener voor één van de heftigste katers ooit. Een van de grootste redenen van je kater is de aanwezigheid van fermentatieproducten die bekend staan als congeneren. Zuivere tequila die gemaakt is van 100 procent blauwe agave bevat véél minder van deze stofjes. Tequila anyone? 

via GIPHY

Lees meer over drank:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Womenshealth

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme