Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Mind december 21, 2015

Terminaal zieke moeder laat ontroerende brief voor haar dierbaren na

De Amerikaanse Jeff McManamy verloor vorige week zijn vrouw Heather (36) aan de gevolgen van borstkanker. Jeff en Heather hebben samen dochter Brianna. Toen Heather hoorde dat ze ongeneeslijk ziek was, begon ze met het schrijven van brieven.

In 2013 kreeg Heather te horen dat ze stadium 2 borstkanker had. In augustus dit jaar constateerden artsen dat ze niet meer beter zou worden.

Bron: Facebook

Haar man Jeff zette in naam van zijn vrouw één van haar prachtige brieven op Facebook, om de dood van zijn geliefde met haar virtuele vrienden te delen. In de brief staan voor Heather belangrijke dingen, waarvan ze wil dat haar dierbaren ze lezen. Heather schreef het volgende:

De brief:

‘Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is, blijkbaar, dat ik overleden ben. Het goede nieuws is dat je dit op dit moment leest, en jij dat dus niet bent (behalve als ze wifi hebben in het hiernamaals). Ja, dit is vreselijk. Te vreselijk voor woorden, ik ben ontzettend blij dat ik een leven vol liefde, vreugde en geweldige vrienden heb gehad. Ik heb het geluk dat ik kan zeggen dat ik nergens spijt van heb en dat ik alles uit het leven heb gehaald. Ik hou van jullie allemaal en ik wil jullie bedanken voor mijn geweldige leven.

Waar je ook in gelooft, vertel Brianna alsje, alsje, álsjeblieft niet dat ik in de hemel ben. Voor haar betekent dit dat ik gekozen heb om ergens anders te zijn en haar verlaten heb. Ik heb er alles aan gedaan om bij hier, bij haar te zijn en er is geen ENKELE plek waar ik liever ben dan met haar en Jeff. Maak haar alsjeblieft niet in de war en laat haar geen seconde denken dat dit niet waar is. Want ik ben niet in de hemel, ik ben hier. Maar alleen niet langer in mijn crappy body dat zich tegen mij keerde. Mijn energie, mijn liefde, mijn lach, die geweldige herinneringen, het is allemaal hier bij jou. Denk alsjeblieft niet aan me met spijt en treurigheid. Lach om de geweldige tijd die we samen hebben gehad. Ik haat het om mensen verdrietig te maken. Ik hou ervan om mensen blij te maken, dus in plaats van vast te houden aan de manier waarop mijn leven geëindigd is, wil ik dat je lacht om de mooie en leuke momenten die we samen hebben gehad.

‘Want de ziekte kan dan wel een eind aan mijn leven hebben gemaakt, maar het zal nooit een eind maken aan mijn hoop, liefde en vreugde’

Vertel Brianna alsjeblieft zoveel mogelijk verhalen, zodat ze weet hoeveel ik van haar hou en hoe trots ik altijd op haar zal blijven (en zorg dat ik véél toffer klink dan ik daadwerkelijk ben). Er is niks waar ik meer van hou dan het zijn van haar moeder. Niks. Elk moment met haar was een geluksmoment. En vertel haar niet dat ik van de kanker verloren heb. Want de ziekte kan dan wel een eind aan mijn leven hebben gemaakt, maar het zal nooit een eind maken aan mijn hoop, liefde en vreugde. Het was geen ‘strijd’, het was gewoon het leven, dat verschrikkelijk oneerlijk kan zijn. Dit is hoe het soms gaat. Ik heb niet verloren, verdorie zeg. De manier waarop ik jaren met kanker heb geleefd zie ik als een heel grote overwinning, onthoud dat alsjeblieft.

Bron: Facebook

Het allerbelangrijkste is, is dat ik gezegend ben dat ik meer dan tien jaar van mijn leven samen mocht zijn met mijn beste vriend en geliefde Jeff. Echte liefde en soulmates bestaan. Elke dag zat vol humor en liefde met Jeff aan mijn zijde. Hij is de allerbeste partner van de hele wereld. Ondanks al die crap die de kanker met zich meebracht heeft hij nooit aan mij getwijfeld, terwijl zo veel mensen hard zouden zijn weggerend. Zelfs op de aller slechtste dagen konden we samen lachen. Ik hou meer van hem dan van het leven zelf, en ik geloof er heilig in dat liefde die zo sterk is voor altijd zal voortleven.

Tijd is het meest kostbare in de wereld, en ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn leven zo lang met Jeff heb mogen delen. Ik hou van je Jeff. Ik geloof er in dat Brianna onze liefde tot leven heeft gebracht, en dat is zó mooi. Het breekt mijn hart dat ik afscheid van je heb moeten nemen. Als dat jou net zoveel pijn doet als dat het mij doet, breekt dat mijn hart opnieuw, want ik vind het verschrikkelijk om jou verdrietig te maken. Ik hoop dat je na een tijd aan mij denkt en kunt lachen, want holy shit, wat hebben we een adembenemend mooi leven gehad samen. Google eens op ‘Physicist’s Eulogy’, en lees dat het een feit is dat ik hoe dan ook, voor altijd bij jullie blijf. Op welke manier dan ook. Ik weet zeker dat als je om je heen kijkt, en hard genoeg zoekt, je mij ergens in ziet (in een manier die het minst creepy is, dan). Je bent mijn wereld, en ik hou van elke seconde die we samen hebben gehad.

‘Vier de schoonheid van het leven met een kickass party’

Vrienden, ik hou van jullie allemaal, en ik wil jullie bedanken voor het prachtige, inspirerende leven dat ik heb gehad. En alle artsen en verpleegsters die ontzettend goed voor mij gezorgd hebben. Uit de grond van mijn hart wens ik mijn vrienden een lang en gezond leven, en ik hoop dat jullie net zo dankbaar zullen zijn voor elke dag als ik ben geweest. Als je naar mijn begrafenis gaat, zet er dan een goede bar neer en maak me trots. Speel geen treurige begrafenisliedjes, maar dans op de bar voor me. Vier de schoonheid van het leven met een kickass party, want jullie weten dat dit is wat ik wilde, en ik geloof dat ik er op de een of andere manier ook zal zijn (jullie weten hoe erg ik het vind als ik feestjes mis). Ik kijk ernaar uit om bij jullie te spoken, dus dit is geen echt afscheid, want ik zie jullie later.

Alsjeblieft, doe me een plezier en sta elke dag een paar minuten stil bij het feit dat het leven één groot, fragiel avontuur is. En vergeet dit nooit: elke dag telt.’

Bron: Facebook

Bekijk hieronder de Facebook-post met daaronder de prachtige reacties:

Hello all,I am posting this on behalf of the love of my life. These are her words. Much love to all. – Jeff…

Posted by Heather McManamy on dinsdag 15 december 2015

Hield jij het ook niet droog tijdens het lezen van de ontroerende brief? Praat mee op Facebook.

Deze lerares met borstkanker krijgt een adembenemend mooie verrassing van haar leerlingen >

Reageer op artikel:
Terminaal zieke moeder laat ontroerende brief voor haar dierbaren na
Sluiten