Teveel gedronken tijdens de kerst of nieuwjaars feestjes? Lees de ‘day after survival guide’

De tijd van kerst en nieuwjaars feestjes is weer aangebroken! En er is altijd wel één collega waar iedereen het de volgende dag over heeft (iets met teveel wijn en de nieuwe Justin Bieber?). Als jij degene bent die zich dit jaar íets te wild of gênant heeft gedragen, lees deze the day after survivalgids dan even aandachtig door.

[STAP stap=”1″]

Zorg dat je weer nuchter bent

Ontbijt met een vette hap, drink een sloot koffie en spring op de fiets voor een frisse neus. Wat je ook doet, kom niet dronken aan op de werkvloer.

Bron: giphy

[STAP stap=”2″]

Bied je excuses aan

Heb je al je werkfrustraties de vrije loop gelaten en kun je je nog herinneren tegen en over wie je dat deed? Dan moet je zeker je excuses aanbieden. Kun je je nog maar weinig van het feestje herinneren, lees dan snel verder bij #3!

[STAP stap=”3″]

Ga een goed gesprek aan met je work BFF

Leuk al die grappen die je collega’s over je maken, maar wat is er nu eigenlijk écht allemaal gebeurd? Vraag een collega die je vertrouwd een uitgebreide samenvatting van de bewuste avond en pluis samen alles uit.

[STAP stap=”4″]

Praat met je baas

Als je het écht te bont hebt gemaakt en je vreest voor je imago of sterker nog ontslag, moet je even aankloppen bij je baas. Grote kans dat hij of zij je gerust stelt en het allemaal niet zo erg vindt als jij.

Bron: giphy

[STAP stap=”5″]

Besteed er niet té veel aandacht aan

Spreek alleen de mensen aan waarvan je zeker weet dat ze je dronken hebben gezien en maak er verder een niet te groot issue van. Een mail naar de algemene server sturen met je excuses erin is dan weer een beetje teveel van het goede en wakkert alleen maar praatjes aan.

[STAP stap=”6″]

Focus op hoe je de dag gaat doorkomen

Je hebt knallende koppijn, bent een beetje misselijk en alles wat je wil is slapen. Helaas puilt je mailbox uit en moet je nog heel veel voorbereiden. Probeer de creatieve klussen uit te stellen en focus op de standaard werkzaamheden. Kun je daarna lekker op je bank gaan liggen Netflixen.

Bron: giphy

[STAP stap=”6″]

Lach erom

Iedereen is wel eens dronken. Heb daarom een beetje zelfspot en lach gezellig met je collega’s mee. Dan zul je zien dat ze het niet meer grappig vinden om je te plagen.

En dan: stuur deze mail aan jezelf met een agenda reminder voor 15 december 2016. Dit overkomt je volgend jaar niet weer!

Hoe gaat het er bij jou op je werk aan toe? Praat mee op Facebook!

Lees ook: Etiquette anno nu, hoe heurt het eigenlijk? >

Reageer op artikel:
Teveel gedronken tijdens de kerst of nieuwjaars feestjes? Lees de ‘day after survival guide’
Sluiten