Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 13 feb 2018

10 redenen waarom een ‘threenager’ 100 keer lastiger is dan een ‘terrible two’

Voor die terrible two’s heeft ongetwijfeld iedereen je al gewaarschuwd. Maar het wordt pas écht zwaar als je tweejarige peuter drie wordt. Tien redenen waarom die zogenaamde ‘threenagers‘ het allerlastigste zijn. Zélfs als je denkt dat je de moeilijkste tijd achter de rug hebt.

Ze zijn hartstikke lief hoor, maar soms wil je ze het liefst gewoon even achter het behang plakken. En daar is helemaal niks mis mee, we feel you!

1. Als ze twee zijn, kunnen ze nog amper praten. Dat is dus wel anders na hun derde verjaardag, dan is het geen moment stil in huis.

2. Als ze twee zijn, kunnen ze huilen als ze beste (hárd, niet te doen). Als ze drie zijn, worden die woedeaanvallen zo erg dat je denkt dat er een demoon in je kind schuilt. Serieus, heb jíj dit op de wereld gezet?

3. Als ze twee zijn, stoppen ze bijna al het eten wat je ze voorschotelt dankbaar in hun hongerige mondje. Zodra ze drie zijn, lusten ze ineens ook nog maar drie soorten voedsel. En dat zijn vaak de dingen waar géén (of amper) voedingsstoffen in zitten.

LEES OOK: 7 x waarom de peuterjaren geweldig zijn (ook al vervloek je ze soms)

4. Als ze twee zijn, duurt het badderen precies zo lang als jij wil en je kind is altijd schoon als ie eruit komt. Dat wordt wel anders na hun derde verjaardag. Dan kun je voor het badderen minimaal een uur uittrekken en daarna een uur extra om de badkamer weer droog te maken. Daar gaan al je schone handdoeken en je droge kleren.

5. Als ze twee zijn, dragen ze een luier. Zodra ze drie zijn worden ze zindelijk en draait de wereld alleen nog maar om een volle (of op het verkeerde moment geleegde) blaas. Om nog maar te zwijgen over de number two.

6. Als ze twee zijn, zijn ze geobsedeerd door de ijsjes in de vriezer van de supermarkt. Zodra ze drie zijn, willen ze de macht over je hele boodschappenlijst.

7. Als ze twee zijn mag je ze de liefste jurkjes en de stoerste broeken aantrekken. Zodra ze drie worden, willen ze ineens hun eigen kleding kiezen en zien ze eruit alsof ze gaan carnavallen (en niemand kan raden als wat ze in vredesnaam verkleed zijn).

8. Als ze twee zijn, willen ze niet vies worden. Als ze drie worden, lijkt dat hun enige levensdoel.

9. Als ze twee zijn, mag je nog alles voor ze doen. Zodra ze drie zijn, roepen ze 99,99 procent van de tijd dat ze ‘zelluf willen doen’. En dat duurt dan 800 keer zo lang.

10. Als ze twee zijn, hebben ze geen idee hoe ze je moeten manipuleren. Zijn ze eenmaal drie, dan hebben ze je in hun macht. En ze weten het.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 redenen waarom een ‘threenager’ 100 keer lastiger is dan een ‘terrible two’
Sluiten