Redactie
Redactie Opvoeden 17 feb 2018

9 x je weet dat je een driejarige in huis hebt als…

Je kent ze wel: ouders die zeggen dat die terrible two’s zo pittig waren – ik hoorde daar een tijdje ook bij. Maar nu ze dit weekend drie jaar wordt, waarschuwt men om het hardst voor de fase die ons te wachten staat. Die zogeheten terrible two’s schijnen namelijk te verbleken bij de geboorte van een threenager. Hiep hiep, hoera!

1. Een threenager doet geen middagdutje meer

Duh, ze zou eens iets missen – as if . Het resultaat is dat ze gewoon steevast na een uur of vier niet meer te genieten is.

2. Of ze zindelijk is? Tuurlijk is ze dat!

Wat niet wegneemt dat je altijd een extra setje kleding meeneemt (twee mag ook), omdat ongelukjes eerder regel dan uitzondering zijn.

3. Driejarigen hebben een uitgesproken mening over hun kledingkeuze

Niet iets waar al te lichtzinnig over gedacht moet worden: het stijlgevoel van een mondige peuter. En ja, daar horen desgewenst ook kaplaarzen en een wollen trui bij 25 graden bij.

4. Vragenvuur = aan

Over dat mondige gesproken: we staan dus allemaal te juichen als ons grut leert praten, maar als het eenmaal zover is vragen we ons af waarom we daar precies zo enthousiast over waren. Kan ‘ie ook even een paar minuten GEEN vraag stellen?

5. ‘Nee’ rijmt heus niet alleen op twee

Driejarigen houden namelijk ook bovengemiddeld van dat woord.

6. Een driejarige kan een tablet ontgrendelen

En vervolgens moeiteloos doornavigeren naar de camera (blijkens de hoeveelheid selfies die je ‘s avonds aantreft) en de weg naar de Appstore vinden (tenzij je denkt dat je zelf Playtime with Dora the Explorer gedownload hebt).

7. De meest banale zaken kunnen reden zijn voor een ontploffing

Dat je het brood niet diagonaal had mogen snijden, dat jij op de knop bij het verkeerslicht gedrukt hebt (in plaats van zij), dat ze zelf haar bed had willen opmaken of omdat ze halverwege de terugrit bedenkt dat ze toch oma nog een kus had willen geven. Om maar een paar dwarsstraten te noemen.

8. Driejarigen zijn kampioen tijdrekken

Maar dan ook echt. ‘Nog een slokje water’, ‘knuffelbeer zus-en-zo moet bij me slapen’, ‘knuffelbeer zus-en-zo mag toch niet bij me slapen’, ‘nog één verhaaltje’, ‘papa moet nog een kus geven’, etcetera, enzovoorts, und so weiter. Ik weet dat er 1001 tips zijn om hier korte metten mee te maken, maar vooralsnog worden die ook behoorlijk opgerekt.

9. Dat je om de zoveel tijd verzucht dat de tijd véééél te snel gaat

Want ze is potjandorie alweer drie. Stop de tijd, nu!

Hilarisch: 11 x hierom huilden jullie peuters deze week

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9 x je weet dat je een driejarige in huis hebt als…
Sluiten