Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk 4 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

7 dingen waar je je als thuisblijfmoeder weleens druk om maakt

Ervoor kiezen om te stoppen met werken en thuis te blijven bij je kinderen, vergt wat moed. Er zijn een hoop mensen die hun vooroordelen over thuisblijfmoeders klaar hebben en die zijn uitermate irritant. Natuurlijk hebben ze het bij het verkeerde eind, maar het kan zijn dat je je toch weleens druk maakt om de volgende dingen.

Niks geks aan, het is gewoon niet altijd even makkelijk. De volgende zorgen zijn voor ons heel herkenbaar. Af en toe, ten minste.

1. Je stelt teleur

Misschien had je eigen moeder wél een fulltime baan of pushte je vader je altijd om je carrièredromen na te jagen; wat het ook mag zijn, op een slechte dag denk je weleens dat je je familie (of wie dan ook) teleurstelt. Doe je sowieso niet, maar we kennen het gevoel.

2. Mensen denken dat je niets doet

Natuurlijk zien mensen je koken, schoonmaken, kinderen brengen en halen en in de oudercommissie zitten, maar ze vinden niet dat je een ‘baan’ hebt. Misschien wel het meest frustrerende aan het hele thuisblijfbestaan: de mensen die tegenover jou denigrerend doen. Ze hebben geen idee.

Het grootste deel van de tijd kun je wat anderen denken van je af zetten, maar soms raakt het je toch.

3. Je gebruikt je rijbewijs meer dan je schoolpapiertjes

De diploma’s waar je zo hard voor hebt gewerkt brengen je als thuisblijfmoeder (tijdelijk) vrij weinig op. Je rijbewijs – die je waarschijnlijk iets makkelijker hebt gehaald dan al die andere papiertjes – is je beste vriend. Voelt soms niet heel fijn.

4. Je werkt voor spek en bonen

Natuurlijk voelt het goed dat je luizenmoeder bent en in de OR én MR zit, maar af en toe baal je van dit soort activiteiten. Vooral bepaalde evenementen zijn een hele happening, maar aan het einde van de dag gaan degenen die de show runnen door, en is jouw baan voorbij.

LEES OOK: Vader schrijft prachtige brief aan zijn vrouw de thuisblijfmoeder

5. Je bent een helikopter moeder

Zoveel tijd met je kinderen doorbrengen geeft je de kans om je op een micro level op ze te focussen. Helikopteren kost tijd, en je hebt de tijd. Daarom word je – vrijwel automatisch – gelabeld als helikopter moeder.

6. Je huwelijk is momenteel vrij traditioneel

Je man ziet je als gelijke, maar de man/vrouw verdeling in het huishouden is hoogstwaarschijnlijk erg traditioneel. Je hebt nu eenmaal meer tijd dan je man die fulltime werkt, dus het zou vreemd zijn als jullie de taken in huis 50/50 zouden verdelen.

7. Soms voel je je minder sterk

Minder sterk dan vroeger. Misschien merk je dat je een lager beeld hebt van jezelf, op dagen dat het allemaal niet zo meezit. Misschien heb je bepaalde ambities en doelen laten varen, of lijken ze opeens minder haalbaar dan eerst.

Het kan allemaal ver weg lijken, maar alles wat je in je had, zit er nog steeds. Daarnaast is de baan die je nu hebt de meest verantwoordelijke en momenteel de allermooiste. Je ziet je kinderen van dichtbij opgroeien, en dat is prachtig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scary Mommy

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 dingen waar je je als thuisblijfmoeder weleens druk om maakt
Sluiten