Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 23 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Thuisblijfvader Sergei verrast zijn kinderen met magische experimenten

Om te zorgen dat zijn twee zoons zo min mogelijk televisiekijken of op de iPad spelen, doet de Britse thuisblijfvader Sergei Urban supertoffe experimenten met zijn kinderen. En daar maakt hij briljante filmpjes van, die dagelijks honderdduizenden keren bekeken worden op Instagram.

Voor de experimenten heeft Sergei niet veel meer nodig dan huis-tuin-en-keukenspullen, zoals bijvoorbeeld eieren, azijn, afwasmiddel en ballonnen. Daarmee laat hij zijn jongens experimentjes zien die verklaren hoe bijvoorbeeld zwaartekracht werkt, of elektriciteit. Om de buitenwereld te laten zien dat je je kinderen écht anders kan vermaken dan ze een iPad te geven, zet hij de filmpjes van zijn ‘lessen’ aan zijn zoons op Instagramaccount, de plek die hij The Dad Lab noemt. Spoiler: de experimentjes zijn stuk voor stuk bril-jant, en eigenlijk supersimpel.

LEES OOK: Het nieuwe moederschap: jong, cool en een Instagram-koningin

Magie

Sergei is een jaar geleden begonnen met het filmen van de experimentjes, en sinds dien niet meer te stoppen. Volgens hem zit er maar een klein verschil tussen samen iets leuks doen en een wetenschappelijk experiment. ‘Voor kinderen werkt het als magie. Je ziet hun gezichtjes oplichten als ze zien dat het ‘trucje’ is gelukt’, vertelt Sergei aan de Britse Metro.

Alles voor een lach

Sergei hoopt met zijn Instagram-account andere ouders te inspireren om ook wat meer activiteiten met hun kids te doen, buiten beeldschermtijden om. ‘Begrijp me niet verkeerd, want iPads zijn geweldig. Wij kijken naar het nieuws, zij naar tekenfilms. Maar het is ook geweldig om je kinderen zelf dingen te leren. Daar kijken ze later met een big smile op terug.’

Over Instagram-hits gesproken. Deze vader stylet zijn dochter in de meest geweldige outfits

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Thuisblijfvader Sergei verrast zijn kinderen met magische experimenten
Sluiten