Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 4 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze 15-jarige is furieus omdat haar zakgeld is verlaagd tot 800 euro

Een 15-jarige tiener uit Beverly Hills beweert dat ze moet leven als een ‘zwerver’ nu haar moeder haar maandelijkse toelage heeft verlaagd tot een schamele 1000 dollar. Dat is dus omgerekend 800 euro.

Budget

Nicolette geeft toe dat ze een verwend nest is, maar dat neemt niet weg dat ze woest is om de zakgeld-verlaging. Toen haar moeder Nina ontdekte dat haar dochter soms wel 10.000 (!!) dollar per maand uitgeeft, besloot ze haar dochter op ‘budget’ te zetten. Ze gaf haar 4000 dollar minder zakgeld en dat pakte Nicolette niet echt sportief op.

Basiskosten

‘Mijn moeder heeft me opgevoed met alles wat mijn hartje begeert, en daar moet ze mee doorgaan. Het is het enige leven dat ik ken’ beargumenteerde Nicolette op de stoel tegenover Dr. Phil. De puber eist dat haar moeder haar maandelijks 2500 dollar geeft zodat ze in ieder geval de ‘basiskosten’ kan dekken.

Schuldgevoel

‘Ik voel me een zwerver. Op deze manier kan ik niet leven. Ik heb de hele tijd geldtekort’, klaagt ze. Moeder Nina geeft toe dat ze haar dochter de afgelopen jaar veel te veel heeft verwend. Dat deed ze naar eigen zeggen uit schuldgevoel omdat ze als alleenstaande moeder zes dagen per week werkte.

Meer liefde, minder geld

Dr. Phil waarschuwt dat een kind buitensporig verwennen ook een vorm van mishandeling is. Wat Nicolette écht nodig heeft van haar moeder is volgens hem meer liefde en minder geld. Hoewel we het lang niet altijd eens zijn met de man, slaat hij hier toch wel de spijker op z’n kop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme