Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 10 juli 2015

Madeline, de tiener met Down, sleept modellencontract binnen

De Australische Madeline Stuart is het gesprek van de dag. De 18-jarige dame met het Syndroom van Down heeft namelijk haar eerste modellencontract binnengesleept. Het Amerikaanse sportmerk Manifesta haalde haar binnen als het nieuwe gezicht van hun campagne. Het is voor haar een grote droom die uitkomt. En dat terwijl de hele wereld over haar schouder meekijkt.

De roodharige tiener uit Brisbane heeft de deal snel weten te beklinken. Een maand geleden wist ze al het wereldnieuws te behalen met haar grote droom. Ze wil overal als model te zien zijn en een statement maken naar de buitenwereld. Want hoe vaak zie je een model met het syndroom van Down? Haar droom begon steeds meer vorm aan te nemen toen Stuart in 18 maanden ruim twintig kilo wist af te vallen en haar zelfvertrouwen een heuse boost kreeg.


Op social media is de tiener al langer een heuse ster, met 42.000 volgers op Instagram en ruim 380.000 likes op Facebook. Ze houdt haar followers uiteraard op de hoogte van haar grootse carrièrestap en schuift haar vreugde niet onder stoelen of banken. ‘Ik ben nu een echt model. Hopelijk zal mijn werk het beeld van mensen met Down veranderen en zorgen voor meer acceptie in onze maatschappij. Bedankt allemaal voor de support, zonder jullie had ik dit niet gekund.’

Intussen blijken ook andere merken te hebben aangeklopt om het model onder contract te leggen, zoals het interieurmerk everMaya, die hiermee een duidelijke boodschap wil uitstralen naar de wereld, zo laten ze op hun website weten. ‘Laat ik duidelijk zijn: Madeline is niet een mooie meid met het downsyndroom. Ze is gewoon een mooie meid. Punt.’ Nu rest er voor Madeline nog maar één droom om waar te maken: het ontmoeten van Ellen DeGeneres. En niks is onmogelijk, zo heeft ze al laten zien.

Niet alleen Madeline geeft het goede voorbeeld. Deze vrouw met huidziekte vitiligo schopte het tot topmodel!>

Like Famme op Facebook voor nog veel meer van dit soort bijzondere, ontroerende of leuke verhalen.

Reageer op artikel:
Madeline, de tiener met Down, sleept modellencontract binnen
Sluiten