Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 18 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Tiener met Down vecht voor droom om model te worden

Madeline Stuart, een achttienjarig meisje met het Syndroom van Down heeft onlangs besloten dat ze model wil worden. Maddy wil overal te zien zijn en een statement maken.

Maddy kon dankzij haar gewicht haar twee grootste hobby’s, zwemmen en dansen, minder goed uitoefenen. Daar baalde ze van en dus ging ze samen met haar moeder de strijd tegen de kilo’s aan. In totaal viel Maddy twintig kilo af. Daar won ze meer mee dan alleen een slank lichaam, namelijk: zelfvertrouwen. En met dat zelfvertrouwen, wilde ze meer doen.

Maddy’s Moeder

Maddy’s moeder is apetrots op haar dochter: ‘Maddy is tegen de discriminatie van gehandicapten. De meeste mensen met het Downsyndroom kunnen alles doen wat ze willen, als het maar op hun eigen tempo is. Als je deze mensen een kans geeft, word je zonder twijfel beloond.’

‘Ik denk dat het tijd wordt dat mensen zich realiseren dat mensen met het Syndroom van Down ook knap en sexy kunnen zijn. Ik wil dat mensen stoppen met sorry-zeggen als ik vertel dat ik een dochter met Down heb.’

Ondertussen werkt Maddy hard aan haar portfolio:

Inmiddels heeft kledinglabel Living Dead aangegeven interesse te hebben. Het merk werkt altijd met modellen met niet doorsnee lichaamstypen.

Deze papa vond zijn kindje met het Downsyndroom ook prachtig en gaf er zijn huwelijk voor op. Wauw!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Tiener met Down vecht voor droom om model te worden
Sluiten