Renée
Renée Kids 12 jan 2018

Hannah geeft haar zoon op voor adoptie en maakt deze ontroerende video voor hem

Als moeder kun je je ongetwijfeld voorstellen hoe verschrikkelijk moeilijk het moet zijn om je kind op te geven voor adoptie. De Amerikaanse Hannah Mongie van 21 jaar weet hoe het is om de keuze te maken. Voor haar zoon heeft ze daarom de volgende emotionele video gemaakt.

Houd je tissues bij je, want het wordt ontzettend moeilijk om de video van Hannah te kijken zonder een traan te laten. Op de middelbare school werd ze zwanger van Kaden Whitney, die ze net had leren kennen via de kerk. ‘Na twee maanden bleek ik zwanger en begonnen we onze opties te overwegen. Onze relatie was nog veel te pril voor een huwelijk’, vertelt Hannah.

Adoptie

Hun baby afstaan? Dat is in eerste instantie geen optie voor het stel. ‘Ik wilde altijd een moeder en een vrouw zijn, en ik hield al voor de geboorte enorm veel van mijn baby.’ Totdat open adoptie een mogelijkheid bleek te zijn: ‘We voelden ons allebei enorm opgelucht, het voelde juist.’

Kaden overlijdt

Alsof de keuze maken niet moeilijk genoeg is, overleed Kaden toen Hannah amper door haar eerste trimester heen was. ‘Ik werd enorm depressief, en dacht niet meer aan adoptie. De baby was het enige dat ik nog had van Kaden, en ik wilde hem niet opgeven. Maar het bleef een tweestrijd, tot ik op een dag opstond en het licht zag. Ik wist gewoon dat mijn kindje bij iemand anders moest zijn.’

LEES OOK: Bijzonder: vijf broertjes en zusjes zoeken een lief adoptiegezin met elkaar

Zoon Taggart geboren

Zelfs bij de bevalling was de adoptiefamilie aanwezig en gunnen ze Hannah en haar pasgeboren zoon Taggart twee dagen de tijd. In die uren maakt ze de volgende emotionele video om haar zoon te laten weten dat ze altijd van hem houdt. De video, die ongeveer tien minuten duurt, is inmiddels al 21 duizend keer bekeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HLN

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hannah geeft haar zoon op voor adoptie en maakt deze ontroerende video voor hem
Sluiten