Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 2 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze school deelt poncho’s uit voor tieners in ‘te sexy’ galajurken

Tienermeiden die van plan waren om met naveldiepe decolletés en splitten tot kruishoogtes het schoolgala te betreden, komen bedrogen uit. Althans: als je op de Divine Child High School in Michigan zit. 

Poncho’s

De school heeft strenge richtlijnen opgesteld rondom de dresscode voor het jaarlijkse schoolgala. De school vroeg zelfs ouders een contract met de richtlijnen te ondertekenen. Maar daar stopt het niet: de school heeft zelfs een plan B mocht er toch een rebelse puber in een sexy jurk op komen dagen. Ter waarschuwing hebben leerkrachten poncho’s opgehangen in de school. Die worden over de tiener in kwestie gegooid mocht de outfit niet voldoen aan de dresscode.

Richtlijnen

Een scholier die anoniem wil blijven, vertelt dat leerkrachten aan de deur bepalen of de outfit binnen de richtlijnen past. ‘Ik vind dat de school te ver gaat. Als we binnenkomen, geven we de docenten een hand en als de docent dan vindt dat je niet aan de dresscode voldoet, krijg je een poncho uitgereikt.

Denigrerend

De docent die op het idee kwam, zegt dat dit initiatief alleen is om op ‘de innerlijke schoonheid’ van de scholieren te focussen en het allemaal niet zo zwaar moet worden opgevat. Desalniettemin zijn veel ouders not amused. ‘Op deze manier worden vrouwen ten schande gemaakt, het is denigrerend tegenover vrouwen en hun definitie van wat beschaafd is en wat niet’, zegt een van de ouders.

Decolletés

De richtlijnen liegen er dan ook niet om. Jurken mogen geen diepe (rug)decolletés hebben of het middenrif tonen. De jurken mogen niet korter dan zijn dan tot 5 centimeter boven de knie en uitsneden tot onder het bh-bandje zijn niet toegestaan – ook niet met een transparante stof. Iedere tiener die daar geen gehoor aan geeft, krijgt een ‘modesty poncho’ uitgereikt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme