Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 20 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Me-time: meer tijd voor jezelf als moeder, dít kun je gaan doen

Meer tijd jezelf als moeder, dat klinkt toch ideaal? Iedereen heeft me-time nodig zo nu en dan, en niks is leuker dan een datenight met jezelf. Ook als je een relatie hebt.

Even alleen zijn zorgen ervoor dat je even nergens aan denkt, het helpt je lekker te ontspannen.

Tijd voor jezelf als moeder

Het moederschap is een full-time job en daar kan je soms simpelweg niet aan ‘ontsnappen’. Tijd doorbrengen met je gezin, vrienden en familie is gezond, maar tijd voor jezelf als moeder is minstens net zo belangrijk. Deze dingen kun je doen om te zorgen voor wat me-time. Sommige dingen zijn zelfs leuker om alleen te doen dan met meerdere mensen.

1. Een koffie-date met… jezelf

Koffie-dates of high tea-en met je vriendinnen is leuk, maar me-time onder het genot van een kopje koffie in een super leuk koffietentje is óók heel leuk. Even tot rust komen en bijtanken.

LEES OOK: 4 briljante manieren om je werkstress níet mee naar huis te nemen

2. Een museum bezoeken

Misschien is de laatste keer dat je een museum hebt bezocht wel toen je een studie excursie had. Een museum is de perfecte plek om even van de wereld af te wijken en tijd door te brengen met de persoon die er het meest toe doet: jij.

3. Meditatie en yoga

Mediteren of een lesje yoga volgen is een geweldige manier om te ontspannen. Tuurlijk, als je een les volgt zijn er misschien andere mensen om je heen, maar je bent zelf degene die verantwoordelijk is voor hoe kalm je je uiteindelijk gaat voelen en hoe je de poses aanneemt. Een ideale date om alleen te doen!

4. De bios

Alleen in de bios zitten is niet alleen een simpele manier om even af te sluiten van de buitenwereld, het werkt ook heel mediterend. Aangezien je toch niet makkelijk kunt praten tijdens een film, is dit ideaal om alleen te doen.

5. Maak een wandeling

Toen het nog kouder was, was je excuus misschien dat je wilde wachten tot het wat lekkerder weer was. Here you go! Een wandeling maken om te zorgen dat je meer tijd voor jezelf als moeder hebt, is niet alleen gezond – zowel psychisch als mentaal – maar ook een goede date voor me-time.

LEES OOK: Mama meditaties: 13 simpele manieren om minder gestrest te zijn

6. Spa-dag

Of je nou een spa bezoekt of zelf thuis een spa vibe creëert, het helpt je te ontstressen en na te denken over je gevoelens en gedachten. Wat is er niet relaxed aan een lekkere bad nemen, rustgevend muziek, kaarsjes, lavendelgeur, ga maar door…

7. Schrijf het van je af

Soms heb je van die dagen dat je veel aan het nadenken bent en die gedachtes moet je dan ergens kwijt. Soms kan schrijven heel bevrijdend werken. Denk aan een dankbaarheidslijst vlak voor je gaat slapen, een brief aan jezelf, een dagboek of maandelijkse doelen voor jezelf stellen.

8. Volg een kookklas

Vind je koken leuk? En heb je zin om nieuwe gerechten te ontdekken die je thuis kunt maken? En ja, je kunt tegenwoordig veel tutorials op YouTube vinden, maar in real life een kookklas volgen is toch anders. Nog iets leuks: je leert ook nog eens nieuwe mensen kennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Me-time: meer tijd voor jezelf als moeder, dít kun je gaan doen
Sluiten