Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 25 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Hurry up! 5 dingen om te doen als je als moeder één uurtje vrije tijd hebt voor jezelf

Hè, hè, je moet er soms even op wachten (in sommige gevallen zelfs weken) maar eindelijk heb je wat tijd voor jezelf. Dan is het ook belangrijk dat je dit ene uurtje echt aan jezelf besteedt.

Een uur duurt misschien niet zo lang maar als je één van deze zes dingen doet, merk je toch dat je weer wat meer uitgerust bent.

Dingen om te doen als je tijd voor jezelf hebt

Het is goed om dat ene uurtje – dat je even niet achter kids hoeft aan te rennen – ook daadwerkelijk aan jezelf te besteden. Dat zorgen voor anderen komt later wel weer. Deze vijf dingen kun je makkelijk doen binnen een uur als je wat tijd voor jezelf hebt.

1. Maak een wandeling

Eén van de beste dingen om te doen als je je hoofd echt even leeg wil krijgen is een stuk gaan wandelen. Maak dan ook een wat grotere wandeling als je toch een heel uur hebt. Zet je telefoon uit of zet desnoods – als je niet zo van stilte houdt – een podcast op tijdens het wandelen.

2. Koffie drinken met een vriendin

Natuurlijk is het ook leuk om koffie te drinken met de kleintjes erbij, maar je neemt dan toch minder de gelegenheid om echt even met elkaar te praten. Maak op je vrije momenten ook echt gebruik van de situatie en klets en klaag lekker een uurtje met je mede-mama’s bij een leuk koffietentje.

3. Luister naar een podcast

Er zijn steeds meer podcasts te vinden online en daar kun je prima de tijd voor jezelf mee invullen. Over zo’n beetje alle onderwerpen kun je wel interessante gesprekken vinden, waaronder over ouderschap. Maar eigenlijk is het ook wel lekker om dit uurtje juist even helemaal niks over ouderschap te horen.

4. Yoga at home

Yoga kun je makkelijk thuis uitvoeren, zelfs met kids in de buurt. Toch is het heerlijker als ze dan even wegzijn. Heb je wat tips nodig om thuis yoga te beoefenen? Hier vind je 4 simpele manieren om yoga te beoefenen tijdens het drukke moeder bestaan.

5. Lees een boek of magazine als je tijd voor jezelf hebt

Maak een lekker plekje voor jezelf in huis en installeer je met een goed boek of leuk magazine op de bank. Warme sokken aan, een grote kop thee erbij en je bent zo weggedoken in je boek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hurry up! 5 dingen om te doen als je als moeder één uurtje vrije tijd hebt voor jezelf
Sluiten