Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 6 jul 2014

Tijdlijn van alle emoties waar je doorheen gaat tijdens afvallen

Ooit een poging gedaan om een paar kilo af te vallen? Dan komt onderstaande tijdlijn vast herkenbaar voor. Oke, oke, het artikel is misschien een tikkie overdreven, maar wel erg grappig. Afvallen is niet leuk en zeker niet altijd makkelijk.

Natuurlijk zijn er vrouwen die al jaren een gezonde leefstijl aanhouden en daar totaal geen problemen hebben. Maar de weg daar naartoe, vanuit een ongezonde levensstijl, oempf

Dag 1: Supergemotiveerd

Yes, het is dag één. We gaan dit hele clean-eating idee uitvoeren. Gisterenavond nog even een zak chips op de bank weggewerkt, maar vandaag ga ik ervoor. Ik heb de wilskracht van een gladiator! Die groene smoothie of salade is no problemo!

Dag 2: Zelfverzekerd

Ik heb de 24 uur al gehaald! Nog even en ik pas die oude broek weer en kan in bikini. Ik voel me nu al een soort Gwyneth Paltrow sinds ik zo goed eet. Misschien ga ik vandaag wel een uurtje langer sporten.

Dag 3: Verwarring

Waarom heb ik zo’n honger?

Dag 4: WTF

Waarom ben ik maar een halve kilo afgevallen? Ik heb al twee dagen geen calorie gezien. Dit gaat te ver!

Dag 5: Pijn

De hoofdpijn is toegetreden en je voelt je zwak. Je vraagt je af of dit komt omdat je lichaam snakt naar iets ongezonds.

Dag 6: Verlangen

Wat als ik een koekje pak en vanmiddag een kwartier langer ga sporten?

Dag 7: Rationalisatie

Oke, ik ga uit eten met vrienden en neem maar een glas wijn en bestel een salade. Wow, kijk hoe verstandig ik ben, dit is geweldig. Oh, gratis brood. Ah joh, een stukje met aioli kan wel. Het moet wel leuk blijven.

Dag 8: Boosheid

Ook wel eens een vrouw boos gezien omdat ze honger heeft?! Kijk eens naar dit monster. Ik blijf maar staren naar de koelkast. De wereld zou zoveel beter zijn als ik nu op de bank kon hangen met wat chocolade.

Dag 9: Vooruitgang

Ik ben afgevallen, maar ik heb honger… Is dit goed of slecht? Wat is er aan de hand? Ik weet zelfs niet meer hoe ik me moet voelen. Ik wil mezelf trakteren op een lekker broodje, maar dat mag ik niet… wel?

Dag 10: Walging

Ugh. Het voelt alsof ik bijna flauw ga vallen, ik heb echt iets ongezonds nodig dat vult. Dan ga ik morgen weer écht verder met mijn goede gewoonten. Tien minuten later: Waarom heb ik dat gegeten? Ik was zo goed bezig. Pff, hopelijk morgen een betere dag.

Dag 11: Opnieuw toegewijd

Met hernieuwde energie na het slippertje van gisteren (je had met jezelf afgesproken om er niet over te beginnen!) ga je weer aan de slag. Vandaag ga jij je melden bij een nieuw gymklasje.

Dag 12: Volbracht

Beeld ik het me nu in of is deze jeans echt losser gaan zitten? Opdrukken, ja dat doe ik. Hoezo? Zestig seconden op je armen leunen terwijl je al je spieren aanspant? Eitje!

Dag 13: Opgewonden

Is dat een two-pack daar op mijn buik? Iedereen die zei dat ‘opletten’ moeilijk is, heeft het echt mis. Ik mis niet eens de boterham met hagelslag die mijn kinderen laten liggen.

Dag 14: Trots

Yes! Ik heb het punt bereikt dat ik dit niet meer een dieet noem, maar ‘een levensstijl’. Dus dit is wat ze bedoelen met endorfine? Want ik voel me ge-wel-dig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Tijdlijn van alle emoties waar je doorheen gaat tijdens afvallen
Sluiten