Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Work & Life 11 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

5 Tijdloze familiefilms van vroeger (die nog steeds héél leuk zijn!)

Kun jij je de tijd nog herinneren waarin je een videoband terug moest spoelen om de film opnieuw te kijken? Het leek wel urenlang te duren voor we eindelijk onze favo film opnieuw op konden zetten! Oh de nostalgie… Skip de videobanden en zoek deze good old familie films gewoon via je tv op.

Wanneer we aan familiefilms denken schiet Disney vaak het eerste bij ons naar boven. Logisch, deze tijdloze familiefilms blijven fantastisch. Evenals de kerstklassieker Home Alone. Maar deze familiefilms zijn net zo legendarisch!

 

Grease (1978)

Het meest nette meisje ooit meets de meest gewilde bad boy van de school. Een cliché die het altijd goed doet op ‘t witte doek! Deze Amerikaanse filmmusical veroverde dan ook vele tienerharten, en terecht! Van de hilarische opmerkingen van de karakters tot de legendarische roze leren jasjes en de bad ass look van Sandy. Om nog maar te zwijgen over de sexy kuif van Danny Zuko *zwijmel*. We kunnen geen genoeg krijgen van deze tijdloze klassieker! Misschien iets minder leuk voor de allerkleinsten, maar wedden dat jouw pubers binnen no time alle liedjes meezingen? “Greased lightning ohhh greased lightning.” 

via GIPHY

Annie (1982)

Ahhhh, we hebben allemaal medelijden gehad met de elfjarige Annie. Vooral wanneer Miss Hanigan weer een stokje stak om haar en haar vriendjes dwars te zitten. Gelukkig was daar Sondy, de hond die we allemaal wel wilden adopteren. De pientere opmerkingen (en streken), de vrolijke liedjes, de saamhorigheid van de weeskindjes en het goede hard van de miljardair die Annie in huis neemt maken het verhaal helemaal goed. “It’s a hard knock life for us”, zal de komende dagen door door je bovenkamer dreunen.

via GIPHY

Matilda (1996)

In het begin hadden we allemaal medelijden met het buitenbeentje van de familie. Tot Matilda haar gaves laat zien. WAUW! Zo goed rekenen… Dat wilden wij ook wel! We zaten vol verbazing aan de buis gekluisterd. Stiekem waren we allemaal een tikkie bang voor directrice Bullstronk en de stikkast (nachtmerries). Maar juf Engel maakte veel goed met haar liefdadigheidsacties. De band tussen haar en Matilda was jaloersmakend. Evenals het schattige strikje in Matilda’s haar.

via GIPHY

 

The parent trap (1998)

De identieke tweeling Annie en Hallie worden vlak na hun geboorte van elkaar gescheiden. Annie groeit op bij haar moeder in Londen en Hallie bij haar vader in Californië. Op het zomerkamp ontmoet de tweeling elkaar weer, wat leidt tot een spannend avontuur. We werden in één klap fan van Lindsay Lohan. En wilden maar al te graag ons eigen tweelingzusje. De kans is groot dat jij je ouders dat jaar over probeerde te halen om op zomerkamp te mogen.

via GIPHY

 

Stuart Little (1999)

“Maaaaaammmmmm ik wil een muis als huisdier!”, riep ieder kind na het zien van deze grappige familiefilm. Iedereen was jaloers op George Little, de adoptie broer van de pratende muis. Hoewel George en zijn kat Snowbell niet bepaald blij zijn met de komst van Stuart Little, worden het dikke maatjes en beleven ze de spannendste avonturen. Het leuke aan deze film is dat er grapjes in zitten voor jong en oud. Nog steeds een echte aanrader dus!

via GIPHY

 

 

Deze films zijn zeer zeker ook de moeite waard: De 8 leukste kinderfilms met een boodschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 Tijdloze familiefilms van vroeger (die nog steeds héél leuk zijn!)
Sluiten