Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Columns februari 11, 2014

Single papa op tinder

Vico Olling is net uit zijn relatie van 13 jaar met kinderen en huis en alles. Hij keek eens rustig rond tot een vriend hem attendeerde op Tinder. Nu is het hek van de dam.

Terwijl ze zit te praten over haar werk en waar ze vandaan komt krijg ik het ineens heel benauwd. Hoe heet ze ook alweer? Ik kijk naar haar woorden vormende mond. Mooie, volle lippen, maar als die mij nú vragen naar haar naam dan val ik hier keihard van de barkruk door de mand. Maar waarom zou ze mij vragen naar haar naam? Ze zal toch zélf wel weten wat haar naam is? Ik moet gewoon naar haar verhaal blijven luisteren. En net op dat moment hoor ik haar zeggen: ‘Dus ik zeg, Ellen zeg ik…’ ELLEN! Natuurlijk! Onthouden nu.

Chatten en daten

Ellen is de vierde van de week waar ik een date mee heb. Ik ben namelijk sinds kort op Tinder en het dicteert mijn leven totaal! Ja, ik heb ook relatiesites geprobeerd, en Paiq laatst nog, maar Tinder is echt de lachfilm onder de datingsites. Eigenlijk is het geen site. Het is een app die je installeert op je smartphone en twee dingen doet: het koppelt je aan (vrienden van) je Facebookvrienden die (als het goed is) ook vrijgezel zijn. Daarnaast zoekt Tinder middels GPS en binnen een afstand die je zelf kunt bepalen naar een match. Ik krijg foto’s te zien van vrouwen die ook op Tinder zitten en kan aangeven of ik ze wat vind of niet. Als de dame die ik okee vind mij ook als okee heeft aangemerkt dan hebben we een match en gaan we chatten. Als dát bevalt maak je de overstap naar whatsapp en vervolgens naar een kennismaking IRL. En daar ben ik aanbeland met Ellen.

Twintig minuten Anja

Ik was ooit nog in de veronderstelling dat je niet meteen bij de eerste date…, nou ja, dat dus. Nu weet ik wel beter nadat ik dat hockeymeisje vorige week ontmoette. We waren eerst nog van plan om wat te drinken en te eten maar van dat eten kwam het niet. ‘Of wil je meteen een wippie maken?’ vroeg ze. Ja, op Tinder kom je echt de gekste mensen tegen. Zoals Anja. Zij liet na twintig minuten te hebben gesproken over van alles en nog wat weten dat ze zwanger was. In eerste instantie denk je dan nee, maar als je er wat op gaat kauwen besef je dat er best wel wat voordelen aan zitten. Ik zit in ieder geval niet te wachten op kinderen, die heb ik al.

In de rebound

Oh ja, dat had ik nog niet verteld, maar mijn relatie is over. Anderhalf jaar geleden ongeveer. Ja, daar zit een heel verhaal aan vast en nee, daar heb ik geen zin in om je nu mee te vermoeien. Want daar gaat het momenteel even niet om. Nu gaat het om de rebound waar ik vol in zit. Als ik dit optik verschijnt er een melding op mijn smartphone: ‘Congratulations! You have a new match!’ Ik kijk: best een leuke meid zo op het eerste gezicht. Dus ik tik mijn eerste chatberichtje op weg naar een borrel met Claire: ‘Hee, wat een verrassing. Jij ook hier?’ Want vier weken Tinder betekent ook vier weken borrelen met in eerste instantie volslagen onbekende dames. Het levert bijna altijd een grappige kroegavond op of een gek verhaal. Ik weet niet zeker of ik er een vriendin vandaan haal, maar een alcoholprobleem zit er zéker in.

Tinder?
Tinder is dé vleeskeuring-hype die zijn weerga niet kent. Op dit moment loopt het aantal Tinder-gebruikers in Nederland naar de 400 duizend toe en daarmee heeft de in de VS ontwikkelde app in ons land de grootste penetratie-graad ter wereld. De app waarbij je ook naar matches kunt zoeken in een straal van 1 kilometer is in september 2013 gelanceerd.

Reageer op artikel:
Single papa op tinder
Sluiten