Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eropuit 29 mrt 2014
Leestijd: 2 minuten

Tip: Museumdag voor kinderen!

Houdt woensdag 2 april maar vrij, want dan is de allereerste MuseumKids. Een museumdag dat de woensdag vóór het bekende Museumweekend plaatsvindt (dit jaar op 5 en 6 april). 100 musea door heel Nederland doen mee met de dag en er zijn talloze doe-het-zelf-activiteiten. Ga bijvoorbeeld…

Freeks favorieten zien in Naturalis

Tijdens de speciale tour ‘Freeks favorieten’ in het Leidse Naturalis leer je de 45 favoriete dieren kennen van Freek Vonk, bekend van het tv-programma Freek in het Wild. Gek op dino’s? Sluit dan ‘s middags aan bij de Dino vertelkar! Bij ‘Doe en ontdek’ ben jij de onderzoeker. Ga op ontdekking met een echt mammoetbot of hyenadrol…

Braakballen pluizen in Natuurmuseum Brabant

In Natuurmuseum Brabant in Tilburg kun je natuuronderzoek doen in de OO – ZONE: terugreizen naar de IJstijd om op mammoetjacht te gaan of braakballen pluizen. Je zit er met je neus op de natuur!

Met de achtbaan door het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is het enige museum in Nederland waar je een ritje kunt maken in een achtbaan. Verder is er is een simulator, kun je de spannende ‘Vuurproef’ doen of een rit maken langs echte ‘Stalen Monsters’. In het theater beleef je een reis met de beroemde Oriënt Express.

Archeoloog voor een dag in Museum Het Valkhof

Als een echte archeoloog graven naar resten uit de Middeleeuwen en de Romeinse tijd? Dat kan tijdens ‘Juniorlab op de schop: graven naar het verleden!’ in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Er is ook een Romeinse werkplaats waar je zelf aan de slag kunt met echte museumobjecten.

Een kanon afschieten in Het Scheepvaartmuseum

In Het Scheepvaartmuseum Amsterdam ontdek je hoe de zee in onze genen zit. Aan boord van het VOC-schip voel je pas echt hoe het vroeger was: lading hijsen, een kanon afschieten. Kom ‘t zelf proberen!

Extraatje!

Kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten maakte speciaal voor MuseumKids het boekje Een lege lijst. Het verhaal is meteen ook een oproep aan kinderen om zelf een kunstwerk te maken. Iedereen die 2 april een bezoekje aan een deelnemend museum brengt, krijgt het verhaal. Kinderen kunnen op Museumkids.nl hun kunstwerk uploaden om zo mee te doen aan de wedstrijd! De winnaars krijgen een kinderboekenpakket.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Tip: Museumdag voor kinderen!
Sluiten