Redactie
Redactie Relatie 25 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

5 tips voor het opbouwen van een duurzame relatie

Het opbouwen van een duurzame relatie is veel waardevoller dan het swipen naar rechts op je telefoon. Zeker als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Maar hoe bouw je een duurzame relatie op en hoe merk je dat je date ook op zoek is naar een duurzame relatie?

Dit artikel verscheen eerder op Relatieplanet.nl.

1. Ontdek wat jouw type is

Goede voorbereiding is het halve werk, nietwaar? Voor je überhaupt begint met daten is het slim om uit te zoeken wie jouw liefdestype is en welke kernmerken je belangrijk vindt. Zodra dit voor jezelf helder is, kun je op een betere en dus duurzame manier op zoek naar een type die goed bij je past.

2. Zet kwaliteit boven kwantiteit

Vanaf het eerste moment dat je begint met online daten, is het belangrijk om telkens de mindset in je achterhoofd te hebben dat je op zoek bent naar een duurzame relatie. Dit hoef je niet meteen open en bloot te delen met je date, maar je kunt het wel uiten in lichaamstaal tijdens het daten.

Zet kwaliteit boven kwantiteit en ga liever één keer goed en uitgebreid uiteten tijdens een date, dan twee keer snel uiteten voordat je weer door moet naar een andere afspraak.

3. Doe het rustig aan

Als je net begint met daten, betekent dat niet dat je meteen elke week of zelfs twee keer per week elkaar hoeft te zien en iets moet doen. Doe het op jou manier en geef elkaar ook de ruimte om te wennen aan het idee dat je aan het daten bent.

Zeker als je langere tijd single bent geweest of juist net uit een lange relatie komt, wil je vaak niet te snel van stapel lopen. Als je al langere tijd alleen bent, weet je vaak helemaal niet meer wat de toegevoegde waarde is van een relatie. Forceren heeft geen zin: je moet vooral doen wat vanuit beide partijen goed voelt.

4. Ga op een actieve date

Een andere tip om een duurzame relatie op te bouwen, is om iets actiefs te doen tijdens één van je dates. Denk aan klimmen aan een klimmuur, schaatsen of mountainbiken. Zodra je actief bezig bent, raak je ontspannen waardoor je nog meer jezelf kunt zijn tijdens de date en elkaar goed leert kennen.

Ook leuk: Waarom een blind date helemaal geen gek idee is

5. Stel geen te hoge verwachtingen

Je hoeft echt niet op de tweede date al meteen met elkaar in bed te duiken. Ga eerst een aantal keer op kwalitatieve dates om elkaar beter te leren kennen. Dan komt de rest van zelf wel. Eén van de belangrijkste tips bij het opbouwen van een duurzame relatie is dat je alles op je eigen tempo doet en geen te hoge verwachtingen stelt aan jezelf of aan elkaar.

Je hebt meer succes

Als je op de bovenstaande manier aanpakt en op die manier aan de slag gaat met jet bouwen van een duurzame relatie, dan komt het allemaal wel goed. Het is zelfs zo dat wanneer je het op deze manier aanpakt, de kans op succes groter is, doordat je doordachte keuzes maakt die recht uit je hart komen. Dus waar wacht je nog op?!

Wat is jouw ultieme tip om een duurzame relatie op te bouwen?

Relatieplanet.nl is een dating-platform voor singles die het belangrijk vinden om eerlijk en oprecht te zijn en tijd te nemen elkaar goed te leren kennen. Oftewel slow daten; goed de tijd nemen om jezelf open te stellen aan de ander. 

Meer over relaties:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 tips voor het opbouwen van een duurzame relatie
Sluiten