Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Relatie 6 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Gedumpt? Doe deze dingen om liefdesverdriet te verzachten!

We hebben het allemaal weleens gehad: liefdesverdriet. Je bent gebroken, voelt je machteloos en wil het liefste de hele dag in bed liggen. Maar… Stiekem weet je natuurlijk ook niet dat dat het beste medicijn is. Benieuwd welke tips wel helpen tegen liefdesverdriet?

We delen ze!

Liefdesverdriet

1. Bel met vrienden

Huilend in een hoekje zitten gaat helaas niet werken om de pijn van de liefdesverdriet te verzachten. Beter kun je gezellige vriendinnen bellen die je én steunen én je hier en daar blijer kunnen laten voelen. Want of je nu even je gevoel kwijt wil of gewoon even plat wil lullen met iemand, het doet je in ieder geval even de pijn te vergeten.

2. Komedie, komedie, komedie

Aangezien het leven nu even veel te stom en serieus is, kun je vast wel wat grappigs gebruiken. Het is dan ook helemaal geoorloofd om lekker languit op de bank of in je bed de ene naar de andere komedie te kijken. Netflix all day mag absoluut als je liefdesverdriet hebt.

3. Ruim je kast op

Ligt die ene sweater van je partner nog in je kast? Hoppa, weg ermee! Het wegdoen van kleding en het opruimen van je kast kan heel helend helpen. Zie het als een nieuwe start en vergeet ook vooral niet de kleding te doneren aan iemand die het niet breed heeft. Doe je gelijk iets goeds voor de wereld!

4. Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Wanner het net over is met je partner, kan het goed zijn dat je het gevoel hebt dat alles in de wereld stom is. Maar geloof ons: dat is niet zo. Er zijn áltijd vrienden, spullen of activiteiten waar je maar al te dankbaar voor bent. Schrijf ze daarom vooral op en wedden dat je je een stuk gelukkiger voelt!

5. Ga sporten

Whut? Sporten terwijl je het liefst geen stap wil verzetten? Ja, echt! Doe het nou maar. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat je je gelukkiger voelt door sporten. Trek dus dat leuke setje aan en ren een rondje door het park of duik die sportschool in.

6. Duik de keuken in en bak een chocoladetaart

We weten allemaal dat chocola hét medicijn is tegen liefdesverdriet. Een chocoladetaart is dan al helemaal hartstikke welkom. En bovendien is bakken een heerlijke therapeutische activiteit. Zet wat vrolijke muziek op, duik de keuken in en bak de lekkerste chocoladetaart die er is.

7. Kapper, pedicure of manicure? Verwen jezelf

Gedumpt door je partner betekent maar een ding: het is de hoog tijd om jezelf te verwennen. Boek een afspraak bij de kapper en ga daarna in een ruk door naar de pedicure. Laat je haar weer stralen en je nagels doen en je voelt je gelijk een ander mens.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Gedumpt? Doe deze dingen om liefdesverdriet te verzachten!
Sluiten