Redactie
Redactie Eten 11 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

De 5 leukste (en lekkerste) tips voor het perfecte paasontbijt

Hoe vaak komt het wel niet voor dat iedereen van het gezin op een ander tijdstip ontbijt? Doordeweeks vanwege werk en school en in het weekend vanwege de iPad (de kinderen) of het uitslapen (jij). Maar voor het paasontbijt maken we graag een uitzondering.

De leukste ideetjes voor een geslaagd paasontbijt

Daarom is het paasontbijt een uitgelezen kans om het weer eens goed aan te pakken. Wij stelden deze tips en recepten samen, zodat jullie van een te gek paasontbijt kunnen genieten. Komen ze.

1. Kleed het leuk aan

Het geeft veel voorpret om van tevoren al met de styling van de tafel bezig te zijn. Kies bijvoorbeeld voor originele mokken om de sapjes in te doen, maak grappige paashaasjes op een tandenstoker om in de broodjes te prikken en serveer de boter en salades in decoratieve schaaltjes.

2. Maak het paasontbijt samen!

Natuurlijk kun je in je eentje gaan zwoegen in de keuken, maar het is eigenlijk veel leuker om alles samen te doen. Laat je kinderen bijvoorbeeld helpen met het maken van de gevulde eitjes, of laat ze de eitjes beschilderen die je gekookt hebt. Het samen dekken van de tafel geeft de ochtend natuurlijk ook een feestelijk tintje. (Dat je partner met alles helpt spreekt natuurlijk voor zich, kom nou!)

3. Kies de lekkerste recepten

Bij Pasen draait het natuurlijk om samen genieten van een bomvolle tafel met lekker eten. Er zijn een paar gerechtjes die niet op die tafel mogen ontbreken:

  • Gevulde eieren
    Typisch een leuk gerechtje om samen met je kind te maken. Wij zijn verliefd op deze drie varianten. En gevulde eitjes doen het altijd goed, zorg dat je er genoeg maakt!
  • Cheesecake met advocaat
    Advocaat hoort wel een beetje bij Pasen. En een cheesecake kan echt altijd. Dit recept is de perfecte combinatie – en staat ook nog eens que kleur mooi op tafel!
  • Smoothies
    Het leuke van een smoothie is dat je eindeloos kan variëren. Probeer bijvoorbeeld een mix van banaan, blauwe bessen (diepvries), havermout, yoghurt en een scheutje water. Doe alles in de blender, voeg eventueel een beetje honing naar smaak toe, en tadaa: een knalroze smoothie vol antioxidanten. Jammie! Of kijk hier voor smakelijke en gezonde smoothie varianten!

Op zoek naar meer inspiratie voor een lekkere Paasbrunch? Check deze 4 Recepten voor een heerlijke vegan Paasbrunch.

4. Verstoppen, die paaseitjes

Als iets toch wel jeugdsentiment is, dan is het het verstoppen van de paaseitjes. Verstop ze door het hele huis en houd goed bij welke je kinderen al gevonden hebben. Niet alleen omdat het bijzonder grappig is om maar te blijven zeggen dat ze nog niet alles gevonden hebben, maar ook omdat je anders over een half jaar nog steeds eitjes in huis vindt. Onder de verwarming bijvoorbeeld. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dat toch minder leuk is.

5. Sluit de ochtend gezellig af

Nadat de afwas is gedaan (of wanneer alles in de vaatwasser zit) hoeft de dag natuurlijk nog niet ‘over’ te zijn. Ga samen spelletjes spelen of ga samen knutselen. Maak bijvoorbeeld samen een paaspotje waar alle chocolade-eitjes in kunnen die de kinderen in het huis gevonden hebben. Als ze ze niet allemaal in een keer hebben opgegeten…

Meer Paas-inspiratie opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De 5 leukste (en lekkerste) tips voor het perfecte paasontbijt
Sluiten